Apple devine si mai periculos cu al sau ,,Slide to unlock”

Apple devine si mai periculos cu al sau ,,Slide to unlock”

Pentru ca se pare ca nici un patent nu este suficient de ambiguu, Apple tocmai a obtinut zilele trecute a treia versiune a unuia dintre patentele folosite in procesul contra Samsung. Este vorba de „Slide to Unlock”.

Apple Slide to unlock

Marti, 9 octombrie, a fost aprobata o noua cerere Apple pentru un patent. Cu aceasta ocazie, cea de-a treia versiune a patentului pe activitatea de deblocare prin gestul de miscare a degetului pe panou a devenit si mai ambigua decat pana acum. Practic, Apple a castigat inca un val de munitie pentru a initia si castiga procese pe o cauza total nejustificata.

Patentului cu numarul 8.286.103 scoate din ecuatie o caracteristica importanta a primelor doua patente pe acelasi subiect. Astfel, daca pana acum activitatea de deblocare implica miscarea unui obiect virtual pe o suprafata sensibila la atingere pe un traseu predeterminat, partea cu traseul tocmai a fost eliminata. Noul patent obtinut de Apple acopera o miscare continua a unei imagini catre o zona de deblocare de pe ecran cu scopul de a debloca aparatul. In noua formulare nu mai este nici macar un punct clar de start si stop a miscarii de deblocare.

Avand in vedere ca o mare parte din terminalele cu Android au inceput sa foloseasca diverse variatii pe ideea de slide to unlock imi este si frica sa ma gandesc la procesele pe care le vom vedea in viitorul apropiat.

Citește și: