Apple se gandeste, din nou, sa renunte la cipurile Intel…

, 05 Oct, 11:38

scc-h-wafer

Apple a mai avut in trecut idei „geniale” care nu s-au materializat, spre binele lor desigur. In 2010 producatorul a mai avut o fantezie asemanatoare, in care folosea cipuri AMD pentru productia de echipamente din gama Mac Pro si MacBook Pro. Cred ca este totusi vorba doar de o discutie, producatorul afirmand ca vrea sa faca ceva sa se diferentieze si mai mult de competitori, aici vizand restul producatorilor de sisteme Intel. Nu inteleg insa ce „discutie mai aprinsa cu Intel” le-a dat astfel de idei, mai ales ca iPad-ul si iPhone-ul sunt produse cu care producatorul de procesoare nu are prea mare tangenta.

Discutia este si mai interesanta cu atat mai mult cu cat AMD a declarat orientarea companiei catre procesoare low-end si SOC-uri. Nu zic ca ar fi o miscare inteligenta chiar daca i-ar avantaja pe cei de la AMD in vanzarea de procesoare. Este posibil oare ca noul Trinity sa fie atat de interesant cat sa schimbe perspectiva unei companii? Cert este ca Apple a avut o crestere substantiala in vanzarea de laptopuri si sisteme tocmai atunci cand a facut trecerea spre procesoare Intel si a renuntat la Motorola.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Defapt ei ar vrea sa își facă singuri procesoarele…din ce am auzit..ceva precum la iPhone 😉

Radu Neagu

Ei ar vrea, insa momentan nu sunt atat de inconstienti incat sa renunte complet la Intel, mai au putin de papat in domeniul asta.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail