31 oct. 2012 | 12:30

Google Play inregistreaza un nou record

ACTUALITATE
Google Play inregistreaza un nou record

In urma cu aproximativ o luna, AppStore-ul celor de la Apple inregistra un numar impresionant de 700.000 de aplicatii disponibile pentru descarcare. Acum a venit randul celor de la Google Play se ne atraga atentia cu aceeasi performanta.

apple app store versus google play

Desi a existat un decalaj de aproape jumatate de an intre momentul lansarii magazinelor virtuale de aplicatii de la Google si Apple, se pare ca odata cu trecerea timpului respectivul decalaj s-a micsorat simtitor.

Intr-un nou raport al celor de la Bloomberg Businessweek, se mentioneaza faptul ca Google a reusit zilele trecut sa inregistreze 700.000 de aplicatii in Google Play, la aproximativ o luna si jumatate distanta de la momentul in care Apple se lauda cu aceeasi cifra. Faptul ca pragul anterior de 600.000 de aplicatii a fost depasit in luna iunie nu vine decat ca o confirmarea suplimentara a atentiei pe care dezvoltatorii o acorda platformei Google.

Singura problema pe care o mai are sistemul de operare Android la ora actuala este legata de aplicatiile pentru tablete, care de cele mai multe ori sunt aplicatii de smartphone extinse artificial. Daca in scurt timp vom vedea aplicatii spectaculoase, care sa stie sa profite de ecranul noului Nexus 10 de exemplu, orice urma de avans pe care o mai avea Apple are toate sansele sa se risipeasca.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele