22 aug. 2011 | 11:45

Optoma anunta 3 noi proiectoare 3D

ACTUALITATE
Optoma anunta 3 noi proiectoare 3D

hd3300left

Chiar daca foarte multi utilizatori sunt incredibil de incantati cu noile LCD-uri si Plasme care sunt din ce in ce mai accesibile, nimic nu se compara cu raportul pret/dimensiune al unui proiector. Asta ca sa nu atragem atentia si asupra efectului de „cinema acasa” pe care un proiector HD il recreaza cu succes.

Optoma, o compania renumita in domeniul proiectoarelor de la dimensiuni extrem de mici (Pico Projector) pana la foarte mari, a anuntat nu mai putin de 3 modele care poarta cu mandrie prefixul HD.

hd8300left

Daca vorbim de dolari, HD33 este, dupa spusele producatorului, primul proiector capabil de afisarea de continut 3D cu un pret de sub 1500$, in timp ce HD3300 si HD8300 sunt doua modele cu un pret ceva mai mare decat media pe care o poate cheltui cineva pe un astfel de produs: 1999, respectiv 4499 dolari. Pe langa faptul ca toate sunt capabile de afisarea de continut in 3 dimensiuni, acestea folosesc tehnologia proprietara a companiei cu ochelari activi RF pentru a duce treaba la bun sfarsit. Pe partea de postprocesare, pentru reproducerea mai naturala a miscarilor si pentru un control mai bun a cantitatii de lumina imprinsa prin lentila, noile modele folosesc algoritmii PureMotion3D si PureDepth.

HD8300, modelul un pic mai scump, vine cu certificare ISF, tehnologie lens shift pentru a putea fi pozitionat oriunde, iar pentru compensarea miscarii foloseste PureMotion4D. Partea de vizionare in timpul zilei este asigurata de o lampa cu putere luminoasa de 1500 lumeni.

optoma-delivers-three-new-projectors-one-does-3d-for-just-1-49

Daca HD33 este deja disponibil dincolo de ocean, in ceea ce priveste celelalte doua modele,  le vom vedea cu siguranta pe piata inainte de sfarsitul lunii, foarte posibil si in tara noastra. Mi se pare mie sau s-ar putea ca solutia 3D cu proiector sa fie mai ieftina decat multe TV-uri 3D de mari dimensiuni de pe piata?