27 oct. 2016 | 11:51

Windows Defender primește îmbunătățiri importante

ACTUALITATE
Windows Defender primește îmbunătățiri importante

Windows Defender este deja o aplicație destul de utilă pentru monitorizarea și siguranța calculatorului, dar va deveni și mai bun.

Cei de la digitalcitizen.ro vorbesc despre noile caracteristici pe care Windows Defender le va oferi și care au fost dezvăluite la evenimentul #MicrosoftEvent, găzduit de companie la New York, pe 26 octombrie.

Cu toate că nu toate funcțiile sunt evidente la prima vedere, designul schimbat este, cu siguranță, o modificare pe care o descoperim încă din primele secunde cu noul Windows Defender. Interfața aplicației, ce va face parte din Windows 10 Creators Update, face un pas mare către compatibilitatea cu ecrane touchscreen. Interfața curentă este depășită de ceva timp, dar cea nouă este extrem de promițătoare.

Windows Defender vrea să devină o parte mai importantă din Windows 10, iar pentru asta, aplicația va beneficia de noi funcții care îl vor așeza în punctul central când vine vorba de dispozitivul pe care rulează cel mai nou sistem de operare de la Microsoft. Administrarea și securitatea unui calculator sau a unui alt device cu Windows 10 va putea fi făcută mai ușor, datorită noilor funcții ce apar în cadrul aplicației.

De asemenea, Windows Defender pare să vină și cu o funcție de raportare a stării calculatorului. Acesta va oferi, cel mai probabil, un raport cu privire la ce afectează sistemul și ce ar putea fi îmbunătățit. De asemenea, este posibil ca astfel de rapoarte să poată fi generate automat, la anumite intervale de timp, pentru ca utilizatorii să aibă întotdeauna un dispozitiv ce rulează corect.

Rămâne de văzut câte îmbunătățire va aduce, în total, noul Windows Defender, ce va face parte din Creators Update pentru Windows 10. Cert este că mai avem de așteptat câteva luni până ce totul va fi gata.