29 iul. 2016 | 11:08

Revista presei: restricții de circulație în București, de Ziua imnului și pentru festivalul „Rock The City 2016”; producătorii de medicamente cer scutirea taxelor pentru anumite produse; 34 de servicii agricole se vor factura cu TVA de 9%;

ACTUALITATE
Revista presei: restricții de circulație în București, de Ziua imnului și pentru festivalul

Astăzi, 29 iulie, traficul este restricționat în București, producătorii de medicamente cer scutirea taxei claw-back pentru medicamentele generice, iar 34 de servicii agricole vor fi facturate cu un TVA de 9%.

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vrei să afli cele mai importante informații ale zilei, le găsești mai jos.

Traficul rutier este restricționat vineri, în Capitală, cu prilejul ceremoniei militare organizate de Ziua Imnului Național, în Piața Tricolorului din fața Palatului Cercului Militar Național de pe Calea Victoriei.

Potrivit Brigăzii Rutiere, traficul a fost restricționat astfel:

* între orele 6.00 – 10.00, pe str. C. Mille, între Calea Victoriei și str. Ion Brezoianu

* între orele 8.30 – 10.00, pe Calea Victoriei, între str. Dem .I. Dobrescu și bd. Regina Elisabeta

* în intervalul orar 9.00 – 10.00, aproximativ 5 minute, se va restrictiona traficul rutier pe bd. Regina Elisabeta, intre Piata Universitatii si str. Ion Brezoianu, pe timpul intonarii Imnului National.

Totodata, vineri și sambătă, între orele 17.00 – 24.00, se va închide circulația rutieră pe bd. Unirii, ambele sensuri, între bd. I.C. Bratianu și bd. Libertății și pe bd. Libertății între Calea 13 Septembrie și bd. Natiunile Unite, pentru desfășurarea festivalului „Rock The City 2016” în Piața Constituției. Găsești aici sugestiile de rute ocolitoare.

În Monitorul oficial de joi, 28 Iulie 2016, a fost publicat ordinul Ministerului Finanțelor Publice prin care se detaliază serviciile agricole pentru care se beneficiază de cotă redusă de TVA. De asemenea, actul normativ mai cuprinde și o enumerare a îngrășămintelor, semințelor de
plante și a pesticidelor utilizate în activități agricole pentru care se va beneficia de aceeași cotă redusă de TVA.

Începând cu 1 august 2016 intră în cota redusă de 9% care se aplică asupra bazei de impozitare pentru livrarea de îngrășăminte și de pesticide utilizate în agricultura, semințe și alte produse agricole destinate însămânțării sau plantării, precum și prestările de servicii de tipul celor specifice utilizate în sectorul agricol, prevăzute prin ordin comun al ministrului finanțelor publice și al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale. Lista completă cu serviciile care beneficiază de cota redusă o găsești aici.

Cât despre situația destul de critică a medicamentelor în România, producătorii de medicamente generice cer reformarea sistemului de finanțare a tratamentelor farmaceutice și scutirea de la plata taxei de claw-back a acestui tip de produse, apreciind că această măsură ar asigură accesul pacienților la medicamente mai ieftine.

„Medicamentele esențiale, ieftine sunt înlocuite cu variante mult mai scumpe, care să poată susține taxa clawback, iar pacienții se află pur și simplu în imposibilitatea de a-și asigură tratamentul de zi cu zi”, a declarat Dragoș Damian, Președintele APMGR. Asociația atrage atenția că, în acest moment, producătorii de medicamente sunt cei care finanțează prin taxa clawback introducerea de noi medicamente inovatoare pe lista de compensate, potrivit Mediafax.