01 oct. 2015 | 18:13

Rusul care și-a injectat bacterii antice crede că va trăi veșnic

ȘTIINȚĂ
Rusul care și-a injectat bacterii antice crede că va trăi veșnic

Cu toate că poate părea o glumă construită pe stereotipul de ”rus nebun”, titlul este pe cât se poate de adevărat. Un cercetător rus de la Departamentul de Geocriologie din cadrul Universității de Stat din Moscova și-a injectat o baterie veche de 3,5 milioane de ani, în speranța că va trăi veșnic.

Anatoli Brușkov s-a transformat în cobai în numele științei și al nemuririi. El testa bacteria Bacillus F, extraordinară din simplul fapt că a rămas în viață în permafrost milioane de ani.

Rusul crede că această bacterie ar putea deține cheia vieții veșnice, iar ea a fost testată pe șobolani și pe celule sanguine umane, dar Brușkov a crezut că e timpul să treacă la teste mai serioase.

Ast as-a întâmplat în urmă cu aproximativ doi ani, iar de atunci, el spune că nu a avut gripă și că a putut munci mult mai mult.

Riscuri pentru sănătate nu a crezut că pot exista, deoarece în regiunea în care a fost descoperită, bacteria se găsește (în cantități mai mici) și în apa potabilă. Locuitorii de acolo, cunoscuți sub numele de Yakut, au o medie de viață mai mare decât alte persoane.

Rusul recunoaște că ce a făcut nu poate fi numit chiar un experiment științific, așa că nu poate descrie efectele din punct de vedere profesional. ”Astfel de experimente trebuie efectuate în clinici, cu echipamente speciale și statistici, iar abia apoi putem vorbi clar despre toate efectele”, a explicat el.

Bacteria respectivă a fost descoperită în 2009 de Bruşkov. Bacillus F era captivă într-un strat străvechi de permafrost, aflat într-un sit cunoscut sub denumirea Muntele Mamuţilor din Republica Saha, Iakuţia, cea mai mare regiune administrativă din Siberia.

Testele făcute deja pe organisme vii, în special pe celule sangvine umane, şoareci, musculiţe de oţet şi cereale, au arătat, fără excepţii, un impact pozitiv. Profesorul Serghei Petrov, cercetător la Centrul Ştiinţific Tyumen, a declarat: „În toate aceste experimente, Bacillus F a stimulat creşterea şi întărirea sistemului imunitar. Experimentele pe eritrocite şi leucocite umane au generat la rândul lor rezultate foarte optimiste”.