09 sept. 2016 | 08:58

Samsung explică, în sfârșit, de ce explodează Galaxy Note 7

ACTUALITATE
Samsung explică, în sfârșit, de ce explodează Galaxy Note 7

Lansarea Galaxy Note 7 a fost una dntre cele mai ghinioniste ale Samsung din ultimii ani. În teorie, telefonul este unul foarte bun. În practică, face o treabă foarte bună în a exploda.

A trecut deja o săptămână de când cei de la Samsung au anunțat în mod oficial că nu vor mai comercializa telefoane Galaxy Note 7 pentru cel puțin câteva săptămâni. De asemenea, au anunțat vor despăgubi persoanele care se vor întoarce cu telefoane în magazin și vor încerca să-i convingă pe aceștia să aibă răbdare timp de câteva zile sau câteva săptămâni, până vor primi noi gadgeturi la schimb.

Între timp, am aflat detalii despre o cameră de hotel în care au fost create pagube de 1400 de dolari din cauza unui Galaxy Note 7 care a luat foc în timp ce se afla la încărcat. Un tată singur, cu doi copii din Statele Unite, a rămas fără casă din același motiv neobișnuit. Ieri, un Jeep Grand Cherokee a luat foc în fața unei case în doar câteva minute după ce telefonul Samsung cu pricina fusese pus la încărcat.

Primele speculații au fost că, de vină, ar fi bateria de la Note 7 care, întâmplător, este produsă tot de un subsidiar Samsung. Acesta au fost însă doar zvonuri, deoarece oficialii companiei nu au fost foarte transparenți pe marginea evenimentului. Din fericire, după presiuni succesive, oficialii companiei sud coreene au oferit o declarație publicației online BGR.

,,Pornind de la investigața noastră internă, am descoperit că este vorba de problemă cu una dintre celulele bateriei. Una dintre celulele bateriei se supraîncălzește când anodul intră în contact cu catodul bateriei, un caz foarte rar ce are loc din cauza unei erori foarte rare în procesul de producției.

Aceasta nu este nici pe departe cea mai detaliată explicație sau cea mai tehnică și nici nu este foarte clar de ce ar fi putut avea loc. Dacă nu era evident până acum, Samsung a confirmat că doar Galaxy Note 7 suferă de această problemă.

Samsung-Galaxy-Note-7-Burnedlax

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele