Scandalul nu s-a terminat: a luat foc o casă de la un Galaxy Note 7

Scandalul nu s-a terminat: a luat foc o casă de la un Galaxy Note 7

În privința evenimentelor neplăcute cauzate de Galaxy Note 7, Samsung se află într-un cerc vicios ce nu pare să se potolească prea curând. 

Situația ar fi fost mult mai simplă dacă cei de la Samsung ar fi aplicat un sistem mult mai strict de control al calității pentru Galaxy Note 7. Câteva verificări în plus ar fi scos la iveală problemele cu bateria, și un tânăr din Horry County, Carolina de Sud nu ar mai fi rămas fără casă. Este adevărat că sud coreenii au inițiat un program de întoarcerea în fabrică a tututor unităților aflate în comerț și că au oprit comercializarea Galaxy Note 7, dar asta nu înseamnă că telefonul va dispărea subit din mâinitile tuturor celor care l-au achiziționat. Nu în ultimul rând, există cei care l-au achiziționat ilegal și care nu beneficiază de garanție în aceleași condiții precum un client obișnuit.

După cei ieri un Galaxy Note 7 a reușit să provoace pagube de 1400 de dolari într-o cameră de hotel în timp ce se carboniza, același proces de ardere se pare că a avut consecințe mult mai usturătoare pentru Wesley Hartzog – un tată din Carolina de Sud. Deși în timp incendiului nu a fost nimeni acasă și, la prima vedere, flăcările ar fi putut fi provocate de altceva, investigațiile pompierilor de la fața locului au relevat că sunt mult mai puține variabile. Fără nici o urmă de dubiu, incenciul a pornit de la priza la care era pus la încărcat un Galaxy Note 7.

Hartzog a ținut să menționeze că în acceași priză cu Galaxy Note 7 era introdus un ventilator, dar acesta din urmă nu funcționa când a plecat de acasă. Incendiul s-a desfășurat într-un timp relativ scurt într-un ritm foarte accelerat. A fost suficient doar ca tânărul tată să se ducă la școală după fetițele sale pentru a nu mai avea la ce să se întoarcă acasă. La această oră, familia Hartzog își petrece zilele prin hoteluri, iar cei de la Samsung nu au oferit încă nici un comunicat de presă pe marginea subiectului.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo