Prăpastia dintre tehnologiile la care DARPA și cetățenii obișnuiți au acces devine din ce în ce mai mică. Acesta e un aspect pozitiv și negativ, deopotrivă.

Ei bine, pentru că sistemele sofisticate sunt accesibile unui număr din ce în ce mai mare de oameni, era de așteptat să crească și vulnerabilitățile în fața hackerilor. Cei de la DARPA au deschis inițiativa „Improv”, întocmai în acest scop. Programul va solicita feedback de la experți din mai multe industrii, inclusiv agricultură, transporturi, medicină și infotech, pentru a identifica și înțelege cum pot fi modificate anumite componente pentru a deveni amenințări de securitate, potrivit celor de la Engadget.

DARPA vrea ca oamenii care participă să propună idei de sisteme regândite, iar cele mai bune vor primi fonduri și asistență guvernamentală pentru a construi un prototip funcțional. Potrivit lui John Main, scopul DARPA este să analizeze lumea și din punctul de vedere al potențialilor adversari, pentru a prezice ce ar putea face cu tehnologiile disponibile. De asemenea, problema securității e cât se poate de serioasă, iar Improv are întocmai scopul de a reuni experți tehnici capabili să o combată.

Agenția DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) este cunoscută pentru designurile îndrăznețe și tehnologiile futuriste, precum și pentru proiectele ambițioase. Cel mai nou concept gândit de inginerii de acolo este un avion care ar putea decola pe verticală, despre care am scris mai multe aici.