21 nov. 2016 | 17:15

Doom rulează și pe TouchBar-ul de pe noul MacBook Pro

ENTERTAINMENT
Doom rulează și pe TouchBar-ul de pe noul MacBook Pro

Trebuia să ne dăm seama că cineva va încerca sa instaleze Doom pe TouchBar-ul de pe noul MacBook Pro.

Noul MacBook Pro nu a impresionat pe toată lumea, însă dispozitivul beneficiază de câteva particularități prin intermediul cărora Apple reușește să se diferențieze de restul competiției. Cel mai important dintre ele este acel touchscreen foarte subțire, de dimensiunea unui rând de taste, amplasat la baza ecranului. Acesta din urmă, poartă numele de TouchBar și, conform primelor impresii, face o treabă foarte bună în a vă înfățișa cele mai utile funcții în funcție de aplicațiile pe care le aveți în prim-plan.

De asemenea, aceasta se pare că poate afișa și jocul Doom. După cum scriu și cei de la Verge, nu exista vreun motiv pentru care cineva nu ar fi încercat să instaleze jocul respectiv, din moment ce TouchBar-ul reprezintă un Apple Watch în miniatură. Cel care a realizat asta a fost dezvoltatorul iOS Adam Bell, care a încărcat și un videoclip pe YouTube pentru a demonstra jocul.

Din păcate, noile MacBook-uri au anumite minusuri importante. În primul rând, Touch Bar-ul ține locul tastelor funcționale F1 – F12, care nu vor mai fi la fel de accesibile. În al doilea rând, noile sisteme Apple nu mai includ nici un port USB standard, HDMI, DisplayPort, cititor de SD-uri sau orice altă mufă cu care v-ați obișnuit.

Pe parcursul timpului, dezvoltatorii au reușit să instaleze Doom pe un număr mare de dispozitive, de la calculatoare de buzunar, la diverse telefoane. Unii au reușit chiar să joace Doom în jocul Doom. La un moment dat, israelienii Lior Tubi și Mehdi Mulani, din Tel Aviv, au instalat jocul și pe Apple Watch și Apple TV. Pe smartwatch nu avem parte de un număr foarte mare de cadre pe secundă, însă Apple TV pare a se descurca excelent, telecomanda fiind folosită pentru a controla personajul din joc.