10 feb. 2016 | 06:48

Creatorul Android vrea să vă ofere gratuit o cameră de mașină

ACTUALITATE
Creatorul Android vrea să vă ofere gratuit o cameră de mașină

Andy Rubin, creatorul Android, prin intermediul noii sale companii, are un proiect care la prima vedere implică un gest foarte generos.

A trecut mult timp de când unul dintre persoanele responsabile de realizarea platformei Android așa cum o știm astăzi a părăsit Google.

Se pare însă că Andy Rubin nu a ieșit la pensie. În schimb, și-a creat propria companie și are în vedere mai multe proiecte interesante. Din păcate, doar unul dintre ele a fost făcut public.

După o serie de zvonuri legate de producția unui telefon, într-un interviu acordat celor de la Wired, Andy Rubin a afirmat că este foarte aproape de finalizarea unui dashcam – cameră video de bord cu un model de business unic.

Respectivul dispozitiv va fi oferit gratuit tuturor celor interesați. Singura condiție?

Să fiți de acord ca întregul flux video generat să ajungă înapoi la producător, Andy Rubin. Cu alte cuvinte, compania Playground Global speră să renunțați un pic la intimitatea voastră, pentru un hardware performant. Momentan, nu se cunoaște logica din spatele acestui gest, dar este foarte probabil ca întreaga colecție de fluxuri video să fie folosită pentru a crea o hartă vizuală a drumurilor de pe mapamond.

În același timp, Rubin a afirmat că mai are și alți câțiva ași în mânecă, în ceea ce privește activitatea firmei pe care o conduce, dar preferă să nu vorbească despre asta.

În altă ordine de idei, ințiativa sa pare una foarte interesantă și ar putea facilita adopția la scară largă a camerelor de mașină. Momentan, dashcam-urile sunt obligatorii prin lege doar în Rusia, dar au început să fie destul de populare în foarte multe țări, chiar și în România, unde diverse tipuri de fraudă pe șosea sunt foarte populare. Rămâne doar să vedem dacă distribuția gratuită a camerelor va fi limitată doar la câteva teritorii de către Playground Global.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele