28 nov. 2016 | 09:02

Acum poți cumpăra primul robot Transformer real

VIDEO VIDEO

Dacă ați visat de când erați mici la o jucărie Transfomer, dar nu ați reușit să achiziționați una, merită să rețineți că tocmai a fost creat primul Transformer în mărime reală.

Franciza Transfomers este una dintre cele mai profitabile din toate timpurile. Fiecare film din serie a generat profituri astronomice, chiar și dacă review-urile nu au fost neapărat pozitive. În orice caz, respectivele jucării ne-au făcut pe toți să visăm la o mașină capabilă să se transforme într-un robot, iar în cazul celor mici, le-au alimentat imaginația, iar acesta este un beneficiu ce nu trebuie trecut cu vederea.

Din păcate, deși tehnologia din filmul Transformers nu este neapărat la același nivel cu posibilitățile actuale tehnologice, asta nu înseamnă că inginerii creativi și cu buzunare adânci trebuie împiedicați să creeze un Transformer. După ce au investit o cantitate semnificativă de timp și bani în acest proiect, un grup de mecanici, ingineri și tehnicieni din mai multe domenii se pot mândri cu primul Transfomer ce are la bază o mașină adevărată. Mai multe decât atât, rezultatul respectivul efort poate fi achiziționat de către orice doritor care vrea să pună mâna pe o jucărie exagerat de scumpă.

Primul Transformer, pe care îl puteți vedea în imaginile alăturate, poartă numele de Antimon și va fi comercializat prin intermediul unei licitații ce se va desfășura în curând în Abu Dhabi, Dubai. Acest robot de dimensiuni generoase se poate transforma într-un BMW Seria 3 în aproximativ 30 de secunde. În spatele proiectului s-a aflat o echipă din Turciar formată din 12 ingineri și patru tehnicieni, iar timpul investit a fost de aproximativ 11 luni.

Antimon, momentan, nu este la fel de flexibil sau fiabil precum exemplarele pe care le-ați văzut în filmele și desenele animate Transfomers, dar este capabil să-și miște mâinile și capul. În format mașină, merită reținut că nu vă puteți urca la volan și nu este aprobată pentru a fi condusă pe străzi. În schimb, vă puteți juca cu ea folosind o telecomandă și prinde o viteză maximă de aproximativ 20 kilometri la oră. Prețul de start la licitație va fi de 600.000 de dolari.

antimon-transformer

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele