22 ian. 2015 | 17:20

WhatsApp poate fi accesat acum și de pe computer

ACTUALITATE
WhatsApp poate fi accesat acum și de pe computer

Deşi nu mă aşteptam să văd această tranziţie prea curând, în conformitate cu un set de zvonuri recente, a devenit peste noapte o aplicaţie web.

Deja de câteva luni au apărut zvonuri conform cărora WhatsApp îşi va pierde statutul de aplicaţie exclusiv pentru mobile, devenind şi . Tranziţia s-a produs zilele trecute.

Jan Koum, fondatorul WhatsApp, a anunţat printr-o postare pe Facebook că popularul serviciu de mesagerie poate fi folosit şi printr-un client web, nu doar printr-un smartphone. Fiind vorba de o lansare recentă, mai există câteva mici probleme de remediat, dar cel mai important este că s-a dat drumul acestei iniţiative.

În primul rând, WhatsApp pentru web trebuie perceput ca o extensie a aplicaţiilor pe care le folosiţi deja pe telefon, nu poate fi văzut sub nici o formă ca o aplicaţie standalone. Întărind acest punct, până şi configurarea iniţială a serviciului web implică utilizarea unui dispozitiv mobil cu WhatsApp instalat. În al doilea rând, funcţionează doar prin intermediul Google Chrome pentru laptopuri şi sisteme desktop.

Pentru a începe să vă conversaţi cu prietenii folosind un PC sau Mac, trebuie să accesaţi adresa web.whatsapp.com, să porniţi cea mai recentă versiune de WhatsApp pentru Android, BlackBerry, BlackBerry 10 sau Windows Phone şi să scanaţi, folosind smartphone-ul vostru, un cod QR afişat pe laptop sau desktop. Prin această metodă se creează un sistem de împerechere, iar conversaţiile voastre se vor sincroniza automat pe mobil şi web. Utilizatorii de iDevice-uri nu pot profita de această funcţie din păcate şi nu se ştie dacă aceasta este sau nu o situaţie temporară din cauza unor ,,limitări ale platformei”.

Eu personal am experimentat noul serviciu folosind WhatsApp pentru Windows Phone 8.1, iar configurarea s-a petrecut fără nici un fel de probleme. A fost suficient să accesez din meniul aplicaţiei de smartphone opţiunea ,,whatsapp web” şi să scaneze codul afişat pe laptop. Asta a fost tot.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele