19 iun. 2015 | 12:02

Telefonul îți dă migrene îngrozitoare, iar de vină ești tu

ACTUALITATE
Telefonul îți dă migrene îngrozitoare, iar de vină ești tu

Poate îți faci griji că telefonul o să-ți „strice” ochii, dar o problemă mai mare este alta. Modul în care ne folosim telefoanele duce la o afecțiune neurologică pe care cei mai poți o vor resimți drept o durere de cap îngrozitoare.

La birou stai aplecat spre monitor și după un timp îndelungat în poziția asta cel mai probabil te doare spatele sau te doare gâtul. Dacă ești șofer, durerile de spate sunt o prezență obișnuită în viața ta. Atunci când ești utilizator „profesionist” de smartphone, folosindu-l multe ore pe zi, afecțiunea pe care ai putea-o dezvolta se numește nevralgie occipitală.

„În urmă cu câteva luni, am început să am dureri de cap îngrozitoare. Dacă o migrenă obișnuită se simte ca și cum ceva s-ar rupe, în cazul acestora se simțea ca ceva arzător, ca și cum cineva m-ar fi lovit cu o țeavă fierbinte peste craniu”, explică Adam Clark Estes de la Gizmodo senzația pe care a trăit-o. Când durerile au fost prea mari, a ajuns la medic și atunci a aflat de ce afecțiune suferă.

Cazurile pe care medicii le întâlnesc s-au înmulțit și la cum se prezintă piața telefoniei mobile nu se așteaptă nimeni să scadă sau să se stabilizeze în următorii ani. „Sunt medic neurolog de 10 ani și am văzut numărul de persoane afectate explodând odată cu telefoanele inteligente care au devenit tot mai populare. Poate că ar trebui să scriu o lucrare despre asta”, i-a spus medicul Myrna Cardiel când i-a explicat afecțiunea de care suferă.

Presiunea exercitata de telefon pe gat

Rezolvarea temporară pentru el au fost 20 de injecții ca să-i calmeze nervii afectați de folosirea îndelungată a telefonului mobil, dar asta nu este nicidecum o soluție la care să recurgă mereu. Singura cale de a preveni și, eventual, îndrepta problemele cauzate de telefon este schimbarea obceiurilor de folosire a dispozitivelor mobile de care ne înconjurăm. Altfel, am putea ajunge fix ca în gif-ul animat de mai jos.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele