28 aug. 2015 | 14:57

Schimbare majoră de la Instagram: își pierde cea mai cunoscută caracteristică

ACTUALITATE
Schimbare majoră de la Instagram: își pierde cea mai cunoscută caracteristică

Instagram este platforma unde farfuriile cu cele mai extravagante feluri de mâncare sunt vedete, iar selfie-urile, pentru care pierdem câteva minute bune să alegem filtrul perfect, așteaptă să primească cât mai multe „inimioare”.

Rețeaua de socializare este, însă,  pe cale să își piardă cea mai importantă caracteristică, aceea pentru care Instagram este cel mai bine cunoscut. De astăzi, Instagram nu te va mai obliga să decupezi poza. Exact, pătratul va dispărea. O veste foarte bună pentru cei care foloseau la greu aplicații precum InstaSize, în dorința de a păstra poza întreagă. De acum, Instagram permite publicarea de poze în format portret, cât si peisaj. Conform Android Police, această schimbare se aplică și pentru fișierele video.

Persoanele care urăsc schimbările nu ar trebui să intre în panică. Pătratul nu pleacă nicăieri totuși. Dacă te-ai atașat de acest format, poți să-l folosești în continuare. Mai mult, pozele publicate pe profilul tău vor apărea tot ca fiind pătrate, asta pentru a păstra aspectul uniform al paginii. Odată selectată poza, aceasta va fi afișată în formatul ales de tine atunci când ai publicat-o. Schimbarea celor de la Instagram vine odată cu versiunea 7.5 care se lansează astăzi. Urmărește magazinele Play sau Itunes pentru a încerca și tu noile opțiuni oferite de aceștia.

Autor: Ștefan Neculai