12 aug. 2015 | 16:54

Omul care și-a implantat o ureche în antebraț vrea să o conecteze la Internet

ȘTIINȚĂ
Omul care și-a implantat o ureche în antebraț vrea să o conecteze la Internet

Un profesor universitar din Perth, Australia, are o a treia ureche. Nu, nu s-a născut cu vreo malformație, ci și-a creat-o singur și și-a implantat-o în antebraț.

Profesorul, care este și artist, folosește pseudonimul Stelarc și a povestit despre proiectul său în cadrul unei emisiuni TV.

Aparent, urechea îi crește în antebraț de aproximativ nouă ani. Nu este vorba despre un implant din plastic, sau cauciuc, ci de țesut organic modelat sub formă de ureche.

Mai exact, o echipă medicală a implantat sub pielea lui o structură din biopolimer cu forma unei urechi. Această ureche a fost invadată, timp de șase luni, de țesut și de vase de sânge, crescând în ultimii nouă ani la dimensiunea actuală.

Totuși, proiectul lui Stelarc nu se va opri aici. El vrea ca, în viitorul apropiat, să crească și un lob pe ureche, de data aceasta realizat din propriile lui celule stem.

Apoi, își va implanta un microfon WiFi, ca să poată transmite mereu tot ce aude cea de-a treia ureche. Artistul a mai avut un microfon implantat, dar din cauza unei infecții a trebuit scos. El spune că a făcut acest lucru pentru a