02 dec. 2015 | 10:00

Noul Lenovo ThinkPad P40 este un Yoga cu putere mare de procesare

ACTUALITATE
Noul Lenovo ThinkPad P40 este un Yoga cu putere mare de procesare

Amatorii de hibride versatile cu o putere mare de calcul se pot orienta către noul ThinkPad P40 Yoga, un sistem care s-ar putea să vă lase cu gura căscată.

Sistemele hibride ale celor de la Lenovo din familia Yoga au demonstrat în numeroase rânduri că au abilitatea de a atrage un public surprinzător de mare. Din păcate, printre cei interesați de o asemenea flexibilitate nu s-au numărat și creatorii de conținut din cauza restricțiilor impuse de placa video integrată de la Intel.

[related]

Pentru a păstra toate beneficiile familiei de hibride Yoga și a introduce dotării hardware specfice celor mai pretențioși utilizatori, Lenovo a anunțat noul ThinkPad P40 Yoga. Ilustrat în imaginea de mai sus, acesta ne aduce aminte de clasicele computere Thinkpad, dar duce întregul concept la un nou nivel, prin prisma posibilității de a-l putea rabata precum o tabletă sau cort.

Placa video folosită de această dată este un NVIDIA Quadro M500M, perfectă pentru proiectare 3D și alte sarcini ce necesită un GPU rapid. Dacă Photoshop este aplicația voastră preferată, veți aprecia cu siguranță prezența unui stylus de înaltă performanță capabil să facă diferența între 2048 de nivelur de presiune la apăsare. În principiu, creionul inteligent este promovat ca oferind o experiență foarte similară cu cea a unui creion clasic pe hârtie.

La interior mai ascunde, pe lângă placa video Quadro, un procesor Intel Core i7 de generația a 6-a, un SSD cu 512GB de spațiu și un maxim de 16GB RAM. Display de 14 inci poate fi configurat cu o rezoluție maximă de 2560 x 1440, iar în funcție de buget, puteți opta și pentru un modem LTE pentru date în deplasare.

Noul ThinkPad P40 Yoga nu este cel mai ușor din lume la 1,73 kilograme, dar o problemă mai mare cu care acesta vine la pachet ține de disponibilitate. Abia la finele primului trimestru din 2016 veți putea pune mâna pe el de la aproximativ 1400 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele