01 mart. 2015 | 14:11

Lansarea Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge. Ce noutăți au sud-coreenii pentru 2015

FEATURE
Lansarea Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge. Ce noutăți au sud-coreenii pentru 2015

Lansarea Samsung Galaxy S6 s-a desfășurat în această seară, în Barcelona. Galaxy S6 și Edge au fost confirmate, iar din 10 aprilie le avem pe piață.

Samsung Galaxy S6 și versiunea Edge sunt realizate din metal și sticlă, iar compania promite că nu se îndoaie. Pe parcursul evenimentului de lansare, Samsung a oferit mai multe comparații cu iPhone 6. Telefoanele lor se încarcă de două ori mai repede, există un mod fast charging pentru ca în 10 minute să ai energie pentru patru ore, iar camera a fost îmbunătățită, deși rămâne tot la 16 megapixeli.

Dacă Galaxy Note Edge era curbat doar pe o parte, acest Samsung Galaxy S6 Edge este pe ambele margini. Deși rulează Android Lollipop cu interfața TouchWiz, există câteva aplicații în plus pentru această curbare, cum ar fi că poți seta culori pentru cinci contacte și știi exact cine te caută, când telefonul e cu fața în jos pe masă. De asemenea, Edge este un pic mai mare decât Galaxy S6.

Două funcționalități interesante pentru cele două Galaxy S6 sunt încărcarea wireless și plata electronică prin Samsung Pay. Nu sunt chestiuni de pionierat pentru Samsung, dar compania este mai determinată ca niciodată ca aceste două caracteristici să se materializeze într-un standard. Încărcarea wireless a fost integrată în telefon, dar bateria nu mai este accesibilă utilizatorului, ca până acum.

Toate informațiile despre Samsung Galaxy S6 sunt în acest articol. Pentru Galaxy S6 Edge poți consulta aici specificațiile.

Și pentru că s-ar putea să crezi că Samsung a copiat iPhone, Vlad Andriescu a realizat această fotografie. Cine a fost mai întâi?

samsung galaxy s6 si iPhone 6

Lansarea Samsung Galaxy S6, în format livetext

Octavian Palade a ajuns în sala în care se va desfășura evenimentul de lansare a Samsung Galaxy S6.

Lansare Samsung Galaxy S6

„Aceasta este o zi foarte interesantă. Gata cu zvonurile“, a spus directorul Samsung. Și așa a început prezentarea noului Galaxy, unul pentru următorii cinci ani ai Samsung. Sud-coreenii se laudă că s-au concentrat pe produse mai bune, pe noi tehnologii. Rămâne de văzut dacă sunt după cum se laudă.

„Scopul nostru a fost simplu: să facem cel mai frumos smartphone din istoria Samsung și cel mai avansat din lume. Asta urmează“. Samsung Galaxy S6 este acel produs.

galaxy s6 edge cover

Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge sunt unul și aceleași cu o diferență sesizabilă: ecran curbat pe ambele laturi pentru Edge.

Samsung s-a hazardat să spună că nici un smartphone nu va depăși ceea ce a făcut cu aceste două telefoane. Asta înseamnă că fie iPhone va avea de furcă, fie a pierdut deja. Greu de crezut ultimul caz. Lansarea Apple e în toamnă.

Lansare Samsung Galaxy S6

Samsung a lansat și Samsung Pay, un serviciu prin care concurează cu Apple Pay și Google Wallet. Era previzibil acest anunț, dar asta nu înseamnă că piața e mai pregătită. De asemenea, avem încărcare wireless pe ambele telefoane.

„Cu Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge ne-am propus să livrăm ceva mai bun decât am creat vreodată. și cred că am reușit“.

Lansare Samsung Galaxy S6

Lansare Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 va veni, în premieră, în nuanța de culoare verde. Desigur, este păstrată cea albastră de anul trecut. Din fericire, am scăpat de plastic și de acum putem discuta de telefoane competitive cu iPhone. Samsung mai spune că are un design cu scop, nu doar pentru a impresiona.

„Oferă o experiență extraordinară de vizionare, ai o priză mai bună pe telefon și, mai presus de toate, toată lumea îl va găsi drept un telefon cool“.

Lansare Samsung Galaxy S6

Că tot vorbeam de o nouă nuanță, e vorba de verde smarald. Și arată foarte bine. Cât despre metal, este cu 50% mai rezistent decât cel din alte telefoane, spune Samsung. „Cu siguranță acest metal nu se va îndoi“, afirmă Samsung. Rămâne de verificat această afirmație.

Lansare Samsung Galaxy S6

Lansare Samsung Galaxy S6

Samsung a simplificat și interfața, iar Galaxy S6 rulează din start Android Lollipop. „Lagul sau blocările sunt de domeniul trecutului. Aceste dispozitive sunt incredibil de responsive“. Seamănă cu Material Design de la Google, dar în stilul Samsung și nu arată prea rău.

De asemenea, aplicația pentru cameră a fost ajustată, iar modurile de fotografiere au fost redistribuite.

Lansare Samsung Galaxy S6

Samsung se folosește bine de ecranul curbat al Edge. Chiar dacă este cu fața în jos pe masă, marginile îți vor arăta că ai un mesaj sau un apel la care trebuie să te uiți. Poți aloca culori pentru până la cinci contacte. În sfârșit, o funcționalitate bună pentru un ecran curbat.

Lansare Samsung Galaxy S6

Samsung se laudă și cu performanța noului procesor. Este pe 64 de biți, iar comparativ cu unul pe 20 nanometri este cu 20% mai rapid. Acesta e construit pe 14 nanometri, nu că ar conta prea mult pentru utilizatorul obișnuit. Desigur, ecranul este 2K la 5,1 inci. Are cu 77% mai mulți pixeli decât Galaxy S6.

Există și o nouă cască de realitate virtuală. Va funcționa cu ambele telefoane.

Lansare Samsung Galaxy S6\Lansare Samsung Galaxy S6

Samsung aduce opțiunea de încărcare rapidă pe Galaxy S6 și Edge. Asta înseamnă că în 10 minute „pui“ în el suficientă energie cât pentru 4 ore. De asemenea, se încarcă de două ori mai repede decât iPhone 6. Autonomia este de 49 de ore pentru muzică, 13 ore pentru video, 11 ore pe LTE.

Lansare Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 are o grosime de 6,8mm, se încarcă wireless și nu mai ai acces la baterie. Dintr-o dată, una dintre marile funcționalități ale Samsung a dispărut. Probabil că era cazul să se întâmple asta.

Camera foto frontală este optimizată pentru selfie-uri, cum ne-am obișnuit de la fiecare producător. Are 5 megapixeli și o diafragmă de f/1.9. Cea principală este de 16 megapixeli cu aceeași diafragmă. Sunt disponibile opțiunile de până acum, cum ar fi HDR în timp real. Și Samsung o compară direct cu iPhone 6 Plus, iar în testul lor iese câștigătoare.

Lansare Samsung Galaxy S6

Lansare Samsung Galaxy S6

Lansare Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 are și un modul de autofocalizare mai bun, reușind să urmărească mai eficient subiecții. În testul Samsung, Galaxy S6 pare un cameraphone de dorit. Să vedem cu ce vine Microsoft pe gama Lumia.

Lansare Samsung Galaxy S6

Revenind la Samsung Pay, compania a dat de pământ cu NFC. Nimeni nu folosește tehnologia (poate, câțiva oameni, de curiozitate). De aceea, Samsung propune MST, adică magnetic stripe technology, o tehnologie pe care a cumpărat-o odată cu LoopPay. De asemenea, poți plăti cu NFC sau MST. Partenerii săi sunt Bank of America, Visa, Mastercard, Chase, American Express.

Lansare Samsung Galaxy S6

Lansare Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 și Edge vor fi pe piață pe 10 aprilie 2015. Ambele vor fi lansate în aceeași zi. Vor fi disponibile în versiune de 32, 64 și 128GB. Totuși, doar 20 de țări le vor avea la începutul lunii aprilie.

Lansare Samsung Galaxy S6

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele