11 nov. 2015 | 16:39

Încarcă-ți iPhone-ul wireless folosind noul Latitude

ACTUALITATE
Încarcă-ți iPhone-ul wireless folosind noul Latitude

Pentru că cei de la Apple au refuzat să facă iPhone-ul compatibil cu vreun standard de încărcare wireless, cineva a creat Latitude – un încărcător universal.

Cei de la Apple aleg într-un mod foarte arbitrar dacă integrează tehnologii inovative sau nu în noile lor dispozitive, iar încărcarea wireless este cel mai bun exemplu al acestei realități. Deși foarte multe smartphone-uri cu Android vă permit să le încărcați fără conectarea unui fir, același lucru nu este valabil și când vorbim de iDevice-uri.

Din fericire, un nou proiect de pe Kickstarter încearcă să rezolve problema și să vă facă viața de posesor de iPhone mai ușoară prin intermediul Latitude. În practică, aceasta este o carcasă aparent obișnuită de iPhone. Vă oferă acces rapid la porturile și butoanele aparatului și, cu toate că, implicit, vă acoperă portul Lightning, este foarte ușor să îl eliberați.

Creatorii Latitude au ales să-l definească ca un încărcător universal wireless prin prisma compatibilității cu două standarde de încărcare, atât Qi, cât și PMA. Cel de-al doilea mai este cunoscut și sub numele de AirFuel Alliance.

După achiziția acestei carcase, vă puteți încărca telefonul în orice locații există zone pentru încărcarea wireless. În anumite țări, până și Starbucks oferă astfel de zone. În plus, vă puteți achiziționa dock-uri de încărcare wireless într-o varietate foarte mare de modele. Rata de încărcare este de 1000 mA, foarte similară cu majoritatea cablurilor obișnuite de iPhone.

Ideea nu este foarte inovativă, dar implementarea este una atrăgătoare și surprinzător de compactă. Dacă v-ați invidiat în ultimii ani prietenii care nu mai erau nevoiți să-și conecteze seara telefonul cu cablu pentru a-l încărca, aceasta este cea mai ieftină metodă petnru a profita de aceleași beneficii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele