19 dec. 2015 | 19:01

Huawei ar putea lansa P9 în prima parte a anului 2016

ACTUALITATE
Huawei ar putea lansa P9 în prima parte a anului 2016

Viitorul Huawei P9 ar putea debuta pe piața la aproape un an după predecesorul său.

Lansat în luna aprilie a acestui an, Huawei P8 a fost printre cele mai elegante și cele mai subțiri flagship-uri ale anului 2015. Telefonul pare a împrumuta unele elemente de la Sony Xperia Z3, iPhone 6 sau alte modele de la ZTE. Însă este fabricat de aluminiu și este plat, similar unui Sony, designerii companiei lăudând liniile telefonului. Mai exact, Huawei P8 are o grosime de doar 6,4 milimetri, fiind cu jumătate de milimetru mai subțire decât iPhone 6.

Huawei P8 are un ecran de 5,2 inci la o rezoluție full HD. Folosește un procesor Kirin 935 cu opt nuclee (versiunea premium), produs chiar de cei de la Huawei, și mai are 3GB de memorie RAM. Despre următorul telefon din serie se vorbește în continuu de câteva luni. Conform unor zvonuri mai vechi, Huawei P9 ar fi trebuit să se lanseze până la sfârșitul acestui an. Știm acum, însă, că acest lucru nu se va întâmpla.

Astfel, cei de la Phonearena sugerează că P9 ar putea debuta în luna martie a anului viitor. Din punct de vedere al specificațiilor, am putea avea de-a face cu un ecran de 5,2 inci (a cărui rezoluție este încă necunoscută), un procesor Kirin 950, 4GB RAM și două camere foto pe spate. Alături de acesta chinezii, ar putea lansa și o versiune P9 Max, cu un ecran de 6,2 inci, care va suporta o rezoluție e 2.560 x 1.600, și același procesor Kirin 950.

O firmă care se ocupă cu studii de piață a eliberat de curând un raport în care susține că cei de la Xiaomi au pierdut titlul de cel mai mare producător de telefoane din China în favoare Huawei. Situația s-a schimbat în ultimul sfert financiar, iar una dintre cauzele principale ar fi creșterea de 80% înregistrată de Huawei, în comparația cu aceeași perioadă a anului trecut.