23 iul. 2015 | 08:00

Top 6 telefoane subțiri pe care le poți cumpăra din România

FEATURE
Top 6 telefoane subțiri pe care le poți cumpăra din România

Cele mai bune subțiri telefoane beneficiază de componente extrem de performante, în ciuda dimensiunilor foarte mici.

De curând, Samsung a lansat pe piață cel mai subțire telefon al său, denumit Galaxy A8. Acesta are un display de 5,7 inci full HD înconjurat de niște margini subțire, iar sub acesta adăpostește un procesor Snapdragon 615, 2GB memorie RAM și 16 sau 32GB spațiu de stocare. Camera principală este de 16MP și  cea frontală are 5MP, iar bateria este de 3.050 mAh.

[related]

În ciuda componentelor care îl poziționează între un mid-range și un high-end, Samsung Galaxy A8 arată bine. Totuși, se comercializează în prezent în China pentru echivalentul a 2.000 de lei. În cazul în care vă doriți un telefon subțire, nu are rost să așteptați ca acesta să apară și în România. Există numeroase variante posibile, iar lista de mai jos include câteva cele mai subțiri telefoane cu performanțe decente pe care le puteți găsi la noi pe piață.

Cele mai subțiri telefoane – iPhone 6

Noile telefoane cu ecrane mai mari decât cele din trecut le-au asigurat un succes important celor de la Apple, permițându-le să-i depășească în termeni de vânzări pe coreenii de la Samsung. Astfel, iPhone 6 și 6 Plus au fost motorul creșterii uluitoare înregistrate de compania din Cupertino la finalul lui 2014. Varianta standard are o grosime de doar 6,9 milimetri, în timp ce iPhone 6 Plus are cu doar 0,2 milimetri mai mult.

Din punct de vedere al specificațiilor, iPhone 6 este dotat cu procesorul Apple A8, 1GB RAM și capacități de stocare de 16GB, 64GB sau 128GB. Acesta are un senzor de 8 megapixeli, un ecran de 4,7 inci și poate fi cumpărat de AICI.

iPhone 6 la Playtech

Allview X2 Soul Mini, printre cele subțiri

Lansat inițial sub numele de Gionee Elife S5.1, Allview X2 Soul Mini a fost pentru o perioadă cel mai subțire telefon din lume. Cu o grosime de doar 5,1 milimetri, acesta era la mare distanță de orice alt smartphone de pe piață. Lista de specificații include un ecran HD de 4,8 inci, un procesor MediaTek MT6592 octa-core, cu 8 nuclee de 1,7 GHz și un procesor grafic Mali-450MP4.

Pe lângă acestea, mai găsim 1GB RAM și 16 GB spațiu de stocare pentru datele personale. Din păcate, Allview X2 Soul Mini nu este dotat și cu un slot pentru carduri microSD, așa că va trebui să va mulțumiți cu capacitatea internă. Camera foto principală este un de 8 megapixeli, iar cea secundară este una de 5 megapixeli. Allview X2 Soul Mini are unul dintre cele mai bune raporturi calitate/preț și este disponibil la un preț avantajos AICI.

allview x2 soul mini Cele mai subțiri telefoane

Cele mai subțiri telefoane – Huawei P8

Huawei P8 pare a împrumuta unele elemente de la Sony Xperia Z3, iPhone 6 sau alte modele de la ZTE. Însă este fabricat de aluminiu și este plat, similar unui Sony, designerii companiei lăudând liniile telefonului. Mai exact, Huawei P8 are o grosime de doar 6,4 milimetri, fiind cu jumătate de milimetru mai subțire decât iPhone 6.

Huawei P8 are un ecran de 5,2 inci la o rezoluție full HD. Folosește un procesor Kirin 935 cu opt nuclee (versiunea premium), produs chiar de cei de la Huawei, și mai are 3GB de memorie RAM. Camera are 13 megapixeli, dar marele atu cu care se laudă chinezii este prezența unui pixel alb suplimentar pentru a crea un spectru RGBW. Vă puteți cumpăra propriul Huawei P8 de AICI.

Huawei P8 Cele mai subțiri telefoane

Samsung Galaxy S6 și S6 Edge sunt în top

Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge sunt create din metal și sticlă. Aici ne referim exclusiv la design, deoarece specificațiile au fost întotdeauna printre cele mai bune disponibile pe piață.

Samsung Galaxy S6 are un ecran de 5,1 inch și rezoluție QHD, deținând la un moment dat recordul pentru cel mai mare număr de pixeli per inci. Asta nu spune multe, dar vom intra în amănunte în scurt timp. Sub ecran găsim un procesor Exynos 7420, pe 64 de biți și cu opt nuclee, ”cules din grădina” Samsung, o memorie RAM de 3GB și un spațiu de stocare care variază între 32 și 128GB.

Varianta Edge are ecranul curbat pe ambele părți și deocamdată utilitatea este destul de redusă. Poți fi informat mai ușor când primești apeluri și mesaje de la anumite contacte, alese dinainte, și poți vedea mai ușor notificările până să deblochezi telefonul, dar alte avantaje nu sunt. Samsung Galaxy S6 este disponibil AICI la un preț avantajos, alături de varianta mai elegantă Samsung Galaxy S6 Edge.

samsung galaxy S6 Cele mai subțiri telefoane

 

Cele mai subțiri telefoane – Huawei P7

Partea de procesare a modelului Huawei P7 este asigurată de un HiSilicon Kirin 910T quad core tactat la 1,8 GHz. În aceeaşi ecuaţie vor fi prezenţi 2GB RAM şi o memorie internă de 16GB expandabilă printr-un card microSD. Camera principală de 13MP va avea la bază un senzor BSI realizat de Sony cu F/2.0. Amatorii de selfie vor avea un motiv de bucurie când vine vorba de Ascend P7 datorită camerei frontale de 8 megapixeli.

Autonomia aparatului va fi asigurată de o baterie de 2500 mAh şi va rula Android 4.4 KitKat mascat de intefaţa proprietară Emotion UI 2.3. Cu o grosime de doar 6,5 milimetri, acesta este unul dintre cele mai portabile telefoane de pe piață în prezent. Îl puteți găsi la un preț bun AICI.

Cele mai subțiri telefoane

Samsung Galaxy A7, dacă nu aștepți A8

Samsung Galaxy A7 a fost lansat în două variante. Una este dotată cu un Exynos 5430 pe 32 de biți cu patru nuclee de 1,8 GHz și patru nuclee de 1,3 GHz, iar cea dual-SIM are un Snapdragon 615 pe 64 de biți cu patru nuclee de 1,5 GHz și patru nuclee de 1 GHz. Lista specificațiilor este completată de 2GB RAM și 16GB de memorie internă. Acestora li se vor putea adăuga alți 128GB prin intermediul slotului pentru carduri microSD.

Ecranul este un Super AMOLED de 5,5 inci cu rezoluție HD, iar bateria de 2.600 mAh are, cel mai probabil, o autonomie foarte bună. Camera principală este una de 13 megapixeli, iar cea secundară este de 5 megapixeli. Samsung Galaxy A7 poate fi achiziționat de AICI.

Samsung Galaxy A7 12 Cele mai subțiri telefoane