Cum să slăbești și să trăiești sănătos: Dispozitive purtabile și aplicații care te ajută
La câte dispozitive purtabile avem în prezent pe piață, doar să nu vrei să nu te menții în formă, altă scuză n-ai. Iată ce poți alege pentru a face exerciții ajutat de tehnologie.
De la ceasuri inteligente la brățări de fitness, dispozitive purtabile bune de monitorizat activitatea fizică ai destul de unde poți alege. Desigur, ai și aplicații pe telefon, dar cele mai multe nu întorc rezultate la fel de bune. Mai mult, brățara e mereu la mână pe când telefonul s-ar putea să nu-l iei chiar peste tot cu tine.
„Brățările pentru fitness sunt dispozitive purtabile ideale pentru monitorizarea activității zilnice, prin sincronizarea rezultatelor obținute cu telefonul mobil. Având un design modern și un display OLED, pe unele modele, acestea monitorizează timpul, distanța parcursă, numărul de pași, caloriile arse, orele de somn și, bineinteles, progresul realizat. Mai mult, unele dispozitive permit preluarea sau respingerea apelurilor și afișează numărul/numele apelantului”, a declarat Dan Badea, reprezentant EuroGSM.
Accesorii și aplicații de care să te folosești pentru fitness
Majoritatea brățărilor smart disponibile pe piață, precum MyKronoz ZeWatch2, MyKronoz ZeBracelet2, Fitbit Flex sau SBS Health Sport (lista cu toate dispozitivele este aici) sunt compatibile atât cu Android cât și cu iOS, respectiv cu PC sau Mac, permițând sincronizarea datelor indiferent de sistemul de operare.
Un alt accesoriu util sportivilor este și pedometrul Fitbit Zip, care urmărește activitatea zilnică, monitorizând caloriile arse, numărul pașilor efectuați sau distanța parcursă. Se poate sincroniza prin aplicațiile Fitbit de pe iOS sau Android direct cu telefonul sau tableta, astfel încât progresul să poată fi vizualizat fără introducerea unor date suplimentare.
În afară de accesoriile inteligente, există și aplicații care monitorizează activitatea fizică. Astfel, Google Fit oferă o imagine de ansamblu asupra progreselor înregistrate, monitorizând activitățile precum alergarea, mersul pe bicicletă sau mersul pe jos. De asemenea, HealthKit de la Apple pentru iOS 8 este un hub esențial pentru a-ți monitoriza sănătatea și activitatea fizică.
„În ceea ce privește dietele, o aplicație care ajută la controlul greutății este Calorie Counter – MyFitnessPal. Aceasta oferă acces la o bază de date ce include 5.000.000 de alimente, pentru a putea calcula caloriile necesare pentru o siluetă de invidiat”, a mai precizat Dan Badea. Printre alte aplicații care transformă telefonul mobil într-un instrument de monitorizare a activității zilnice se numără și Fitbit sau Garmin Fit.