16 oct. 2015 | 13:29

Arma care va fi folosită pentru doborârea dronelor

ACTUALITATE
Arma care va fi folosită pentru doborârea dronelor

Poliția din Statele Unite ar urma să beneficieze o nouă armă, concepută în mod special pentru a doborî unele drone.

Cetățenii din Statele Unite au apelat la diverse soluții pentru a lupta împotriva dronelor. În timp ce unii au folosit arme de foc, alții au apelat la soluții mult mai ciudate, precum undițele. Forțele de ordine, însă, nu se pot folosi de asemenea mijloace, motiv pentru care o companie denumită Battelle a dezvoltat o armă cu ajutorul căreia polițiștii vor putea să dezactiveze drone aflate în aer.

[related]

Pentru a realiza acest lucru, DroneDefender va lansa un baraj de unde radio către ținta sa, raza de acțiune fiind de aproximativ 400 de metri. Undele trimise întrerup sistemele de comunicații din interiorul dronei, iar astfel dispozitivul va avea impresia că se află în afara razei de acțiune. După cum scriu cei de la DigitalTrends, în acel moment vor fi activate sistemele de securitate, iar drona fie se va opri în acel loc, fie va ateriza ușor, fie se va întoarce la punctul de la care a plecat.

Deoarece este întreruptă comunicația dintre dronă și pilot, sunt prevenite detonările și alte efecte neplăcute care ar putea să apară. DroneDefender cântărește în jur de 4,5 kilograme și va putea funcționa timp de cinci ore în continuu. Arma va intra pe piață anul viitor, putând fi achiziționată doar de către forțele de ordine.