29 oct. 2014 | 14:02

Oppo a lansat cel mai subțire telefon din lume – Oppo R5

ACTUALITATE
Oppo a lansat cel mai subțire telefon din lume - Oppo R5

Oppo R5, lansat chiar astăzi, 29 octombrie, este cel mai subțire telefon din lume. Areo grosime de doar 4,85 milimetri și a surclasat Gionee Elife S5.1.

oppo r5 cover

Oppo a lansat cele mai noi două telefoane din gama sa, Oppo N3 și Oppo R5. Zvonuri în legătură cu aceste două telefoane au apărut în continuu de ceva timp încoace pe internet. Nici măcar compania chinezească nu s-a ferit de a ne oferi informații, postând aproape zilnic poze noi cu viitorul N3. Dar dispozitivul prin care Oppo a stabilit un nou record pe piața telefoanelor mobile nu a fost N3, ci R5.

Oppo R5, cu o grosime de doar 4,85 milimetri, a devenit cel mai subțire smartphone din lume, furând acest titlu de la un alt telefon produs de o companie chinezească, Gionee Elife S5.1. În ciuda grosimii lui, Oppo R5 are niște componente performante. Telefonul are un ecran Full HD AMOLED de 5.2 inci și 2GB memorie RAM. Mai interesant este, totuși, că Oppo R5 este primul telefon cu un procesor pe 64 de biți produs de Oppo, mai exact un Snapdragon 615 octa-core cu patru nuclee de 2.1GHz și alte patru nuclee de 1.5GHz.

collage oppo r5

Oppo R5 are o capacitate de stocare a datelor de 16GB și o baterie de 2.000 mAh. Telefonul va rula din start Android 4.4 KitKat cu interfața Color OS 2 a celor de la Oppo. Fiind atât de subțire, Oppo R5 are automat și o greutate foarte mică, cântărind doar 155 de grame. Camera foto principală de 13 megapixeli este capabilă să filmeze 4K la 30 fps. Telefonul este potrivit și pentru cei fascinați de selfie-uri, având o cameră foto secundară de 5 megapixeli.

Telefonul va costa aproximativ 500 de dolari însă nu se știu foarte multe lucruri despre disponibilitatea lui pe plan global. Există zvonuri care spun că telefonul ar urma să fie disponibil în mai multe țări începând cu luna decembrie. Rămâne să aflăm în perioada următoare ce planuri au cei de la Oppo.