30 nov. 2014 | 11:55

Sony ar putea avea cel mai bun ceas digital: Consumă puțin și are design minimalist [VIDEO]

ACTUALITATE
Sony ar putea avea cel mai bun ceas digital: Consumă puțin și are design minimalist [VIDEO]

Sony a avut trei ceasuri inteligente până acum, dar cel mai bun ar putea fi unul limitat în astfel de funcționalități, dar are atuurile sale.

Sonz FES Watch ceas eInk

Sony a experimentat de-a lungul timpului cu cititoarele de cărți și afișajul E-Ink. Noua sa creație este însă ceas inteligent cu afișaj de tipul acesta. Modul în care s-a aflat de ceas este însă interesant. A pornit cu numele de şi venea de la o companie despre care nu auzisem nimic până la acel moment, Fashion Entertainments. Câteva zile mai târziu, au început să circule online zvonuri referitoare la un dispozitiv similar de la Sony. În realitate, în tot acest timp, era vorba de unul şi acelaşi gadget.

Se pare că, pentru că nu aveau suficient de multă încredere în reacţia publicului, japonezii au optat pentru promovarea online a respectivului gadget printr-un terţ care, de fapt, era o divizie Sony. Cel de la Wall Street Journal au fost primii care au făcut legătura dintre proiectul ce necesita finanţare şi creatorii primul Walkman. Gadgetul nu este însă un smartwatch.

Nu vă serveşte notificări şi nu are vreun senzor pentru monitorizarea efortului fizic. Nu face decât să arate bine, să fie personalizabil şi să vă afişeze ora exactă. Este foarte subţire, dar are abilităţi de cameleon datorită construcţiei sale neobişnuite. Gândiţi-vă că este realizat aproape integral dintr-un ecran E-Ink, începând cu cadranul pentru afişarea orei şi încheind cu întreaga brăţară. Prin natura sa specială şi prin lipsa particularităţilor inteligente, are o autonomie de 60 de zile.

Acesta este doar unul dintre proiectele Sony pentru utilizarea hârtiei cu cerneală electronică la altceva decât eBook Readere. Dacă ideea va fi întâmpinată cu braţele deschise de utilizatori, cei de la Sony ar putea să-și mărească portofoliul cu astfel de produse.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele