Zona din România care imită Rio de Janeiro. A descoperit-o o vedetă: „Nu mai fiți hateri”

Zona din România care imită Rio de Janeiro. A descoperit-o o vedetă: „Nu mai fiți hateri”
Locul din Romania care imita orasul Rio de Janeiro

România este o țară frumoasă și ofertantă, cu destinații turistice care îți taie respirația. Fiind singura țară din Europa și printre puținele din lume unde există munte, mare și deltă, turiștii fiind mereu încântați de peisajele extraordinare, mâncarea delicioasă și locațiile încărcate de istorie pe care le vizitează, an de an. Care este locul ascuns din România unde se află o statuie uriașă, de dimensiunea Arcului de Triumf.

Ce loc din România amintește de Rio de Janeiro

Cuza de la Noaptea Târziu a descoperit un loc unic și deosebit în România. Recent, finalistul de la Te Cunosc de Undeva le-a dezvăluit fanilor încântarea lui față de Inima lui Iisus, o construcție ce aduce aminte de celebra statuie a Mântuitorului din cel mai cunoscut oraș din Brazilia, Rio de Janeiro.

Vedeta de la Radio ZU a fotografiat monumentul și a distribuit pozele pe rețelele sociale. Cuza a fost impresionat de măiestria statuii și nu s-a putut dezice de la dulcele-i stil clasic, făcând un comentariu savuros pe Instagram.

„După 9 ore, 3 autobuze schimbate și un taxi scump, am ajuns la Rio de Janeiro. Exact așa cum m-a provocat @burn_energy.Pentru mine, nimic nu e imposibil. Aștept următoarele locații, prietenași. Știu ca vor zice câțiva ca nu e Rio…dar voi ați fost acolo? Nu mai fiți hateri 🤣🤣”, a scris Cuza în mediul online.

Acum 10 ani, în anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, situat între Odorheiu Secuiesc și Praid, a fost ridicată Inima lui Iisus, cea mai mare statuie a Mântuitorului din Europa de Est. Este realizată de artistul Zavaczky Walter.

Monumentul impunător are o înălțime de aproximativ 22 de metri. O privești și îți taie răsuflarea. Este construit din fier și oțel inoxidabil, iar realizarea sa a costat suma de 200.000 de euro, bani plătiți din donațiile strânse de primăria din comuna Lupeni.

Ce este statuia Inima lui Iisus din Harghita

Legenda spune că statuia lui Iisus din România este învăluită în mister. Tradiția străveche povestește cum pe dealul Gordon s-ar fi format mereu inundații puternice, în urma căruia sute de oameni cădeau victime dezastrelor naturale.

Un anumit domn Gordon, patronul firmei de lactate cu același nume din zonă, a dorit să-și salveze afacerea și a ridicat această statuie impunătoare pentru a ocroti comunitatea din Lupeni și, în același timp, propria companie.

Gordon ar fi strâns banii de construirea statuii din donațiile strânse de primăria din comuna Lupeni. Din nefericire, acesta nu a apucat să se bucure de Inima lui Iisus, deoarece a murit la scurt timp după inaugurarea grandiosului monument.