Locul neștiut din România care are o statuie uriașă în vârf. Este aproape cât Arcul de Triumf

Locul neștiut din România care are o statuie uriașă în vârf. Este aproape cât Arcul de Triumf
Cum arata statuia Inima lui Iisus din Romania, inalta aproape cat Arcul de Triumf

Țara noastră este un loc minunat și foarte ofertant, din punct de vedere turistic. România este singura țară din Europa și printre puținele din lume unde există munte, mare și deltă, turiștii fiind mereu încântați de peisajele extraordinare, mâncarea delicioasă și locațiile încărcate de istorie pe care le vizitează, an de an. Care este locul ascuns din România unde se află o statuie uriașă, de dimensiunea Arcului de Triumf.

Statuia lui Iisus din România este înaltă cât Arcul de Triumf

Castelul Bran, Casa Poporului, Sfinxul și Babele, Castelul Peleș, acestea sunt doar câteva dintre cele mai impresionante clădiri și monumente cunoscute în România. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu că statuia lui Iisus din Rio de Janeiro are un „frățior” mai mic, chiar în inima Harghitei.

Acum 10 ani, în anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, situat între Odorheiu Secuiesc și Praid, a fost ridicată Inima lui Iisus, cea mai mare statuie a Mântuitorului din Europa de Est. Este realizată de artistul Zavaczky Walter.

Impresionantul monument are o înălțime de aproximativ 22 de metri. O privești și îți taie răsuflarea. Este construit din fier și oțel inoxidabil, iar realizarea sa a costat suma de 200.000 de euro, bani plătiți din donațiile strânse de primăria din comuna Lupeni.

Pentru a vă face o mică impresie de cât de înaltă este, de fapt, statuia lui Iisus din România, monumentul are cu 5 metri mai puțin decât impozantul Arc de Triumf din Capitală, ce măsoară 27 de metri înălțime.

În interiorul statuii Inima lui Iisus din Harghita se află scări spiralate metalice, unde turiștii pot urca până în vârf, pentru a se bucura de o priveliște de poveste, în special pe timp de iarnă.

Legenda din spatele statuii Inima lui Iisus din Harghita

Pentru iubitorii de povești, se pare că statuia lui Iisus din România este învăluită în mister. Legenda spune că în zona dealului Gordon se formau mereu inundații puternice, în urma căruia sute de oameni cădeau victime dezastrelor naturale.

Un anumit domn Gordon, patronul firmei de lactate cu același nume din zonă, a dorit să-și salveze afacerea și a ridicat această statuie impunătoare pentru a ocroti comunitatea din Lupeni și, în același timp, propria companie.

Gordon a strâns banii de construirea statuii din donațiile strânse de primăria din comuna Lupeni. Din nefericire, acesta nu a apucat să se bucure de Inima lui Iisus, deoarece a murit la scurt timp după inaugurarea grandioasei statui.