Ziua Internațională a Muncii, marcată de manifestații în Spania. „Lupta continuă! Drepturi, egalitate, coeziune!” VIDEO

Ziua Internațională a Muncii, marcată de manifestații în Spania.
Ziua Internațională a Muncii, marcată de manifestații în Spania

Ziua Internațională a Muncii a fost marcată de manifestații în Spania. Sub deviza„Lupta continuă! Mai multe drepturi, mai multă egalitate, mai multă coeziune! Persoanele primele!”, sindicaliștii au ieșit în stradă în Madrid și în alte 70 de localități.

Manifestația a devenit deja obișnuită în Spania. Are loc în fiecare an, pe data de 1 mai, când se sărbătorește Ziua Internațională a Muncii. Este aceeași zi în care românii se înghesuie la grătare, mici, bere și manele, după care se întorc la locurile de muncă și se plâng că sunt exploatați. Asta dacă își mai dau seama.

Cei care au participat la marșul din Madrid susțin că muncitorii au nevoie de un guvern care să le garanteze stabilitatea și care să nu se abată sub nicio formă de la politicile de stânga. Vor ca munca să fie remunerată așa cum trebuie, iar muncitorii să nu fie tratați ca simple persoane de care statul sau mediul privat se folosesc pentru profit.

Să guverneze cine vrea să guverneze, drepturile se apără
Să guverneze cine vrea să guverneze, drepturile se apără

Manifestul pentru Ziua Internațională a Muncii

Sindicaliștii au manifestat pe străzile din Madrid și din alte 70 localități din Spania pentru o societate dreaptă pentru toate categoriile sociale.

„Dorim o societate în care munca să nu fie o garanție împotriva mizeriei, în care unul din patru spanioli să nu fie expuși sărăciei. Este esențial să se ia măsuri urgente de consolidare a statului, pentru bunăstarea cetățenilor.

Este nevoie de un plan pentru condiții mai bune de muncă, măsuri specifice pentru muncitorii expuși la risc și un plan împotriva exploatării.

O reformă fiscală cuprinzătoare care implică o creștere a veniturilor publice și impozitarea celor cu cea mai mare capacitate de a plăti”, sunt doar câteva dintre revendicările celor care au ieșit în stradă pe 1 mai 2019.

Printre cei care au participat la manifestație se numără și gruparea Curentul Roșu. Manifestanții au strigat mai multe lozinci și au afișat bannere cu diferite mesaje. Pe unul dintre ele au scris „Să guverneze cine vrea să guverneze, drepturile se apără!”