Ziua în care se va termina epidemia din Italia. Experții au calculat exact data

Întrebarea care este pe buzele tuturor este când se va termina epidemia din Italia, țara care a fost cea mai afectată de coronavirus. Experții au încercat să preconizeze o dată în care italienii vor începe în sfârșit să se relaxeze și să revină la viețile lor.

Când se va termina epidemia din Italia?

Italia este cea mai afectată țară de coronavirus, mai afectată și decât China, loc de unde a pornit totul. Experții au încercat să răspundă unei întrebări care nu mai pleacă din mintea italienilor și nu numai încă de la începutul crizei sanitare. Experții au preconizat astfel o dată în care nu se va mai răspândi virusul, iar italienii vor reveni la viețile lor normale. Conform estimărilor, s-ar putea ca epidemia de coronavirus să se încheie în perioada 5-16 mai.

Estimărrile cercetătorilor Sursa Foto:  Corriere della Sera
Estimărrile cercetătorilor Sursa Foto: Corriere della Sera

Acest lucru depinde și de comportamentul italienilor. În funcție de tendințele actuale, ziua 0 a pandemiei ar putea apărea de la jumătatea primei săptămâni din luna mai sau spre finalul celei de-a două săptămâni. “Aceasta este fereastra care s-ar putea deschide în urma eforturilor depuse de o întreagă țară, cu 60 de milioane de locuitori: ziua 0 când nu se va mai înregistra nicio infecție nouă sau vor fi foarte puține și izolate”, scrie corriere.it.

Când va fi ziua 0 a pandemiei în Italia?
Când va fi ziua 0 a pandemiei în Italia?

Ziua 0 a pandemiei în alte regiuni

Conform specialiștilor, unele regiuni din Italia s-ar putea să reușească mai repede să-și revină. În Trentino-Alto Adige, epidemia s-ar putea încheia pe 6 aprilie, în Basilicata pe 7 aprilie, în Valle d’Aosta pe 8 aprilie, iar în Puglia pe 9 aprilie, potrivit datelor din tabelul prezentat de Corriere.it. Subliniem fatpul că estimările sunt realizate de către Institutul Einaudi pentru Economie și Finanțe (Eief), centru de cercetare universitar susținut de Banca Italiei.

“Sperăm într-adevăr că Italia şi Spania sunt aproape (de o stabilizare a situaţiei – n.r.), dar virusul nu va dispărea de la sine. Va trebui îndepărtat prin eforturi de sănătate publică”, a spus într-o conferinţă de presă la Geneva doctorul Mike Ryan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI