Topul celor mai bine plătiți sportivi în 2022. Cine îi depășește pe Messi și Ronaldo

Topul celor mai bine plătiți sportivi în 2022. Cine îi depășește pe Messi și Ronaldo
Lionel Messi și Cristiano Ronaldo sunt depășiți în topul celor mai bine plătiți sportivi în 2022 de un star al baschetului

Topul celor mai bine plătiți sportivi în 2022. Clasamentele mondiale referitoare la banii pe care-i primesc marile vedete din sport sunt mereu un subiect ce suscită interes. Ele arată și anvergura pe care un anumit sport ori sportiv o are la nivel global. Messi și Ronaldo domină, în această privință fotbalul, dar topul celor mai bine plătiți este condus de un star dintr-un alt sport.

Topul celor mai bine plătiți sportivi în 2022

Topul celor mai bine plătiți sportivi în 2022. Messi și Ronaldo sunt „regii” fotbalului de ani buni și în privința câștigurilor financiare totale. De altfel, argentinianul încă are cel mai mare salariu din domeniu, primind de la PSG un salariu brut de 62,9 milioane de euro pe an.

Dar topul realizat de publicația Sportico este condus de un star din alt sport. Baschetbalistul echipei LA Lakers, LeBron James (37 de ani), este sportivul cel mai bine plătit din lume în 2022. El a câștigat 126,9 milioane de dolari (121,5 miliaone de euro). James, considerat unul dintre cei mai buni baschetbalişti din istorie, cu 4 titluri cucerite în NBA, are un salariu de 36,9 milioane de dolari şi mai câştigă 90 de milioane de dolari din contracte de sponsorizare și publicitare.

Cine îi depășește pe Messi și Ronaldo

În topul celor mai bine plătiți sportivi în 2022, James este urmat chiar de Lionel Messi, cu 122 milioane de dolari și Cristiano Ronaldo, cu 115 milioane de dolari. Ei sunt urmați tot de un fotbalist, brazilianul Neymar, cu 103 milioane de dolari. Deşi nu joacă de mai mult timp, „maestrul elvețian” al tenisului, Roger Federer, ocupă locul 8 în această ierarhie, cu peste 85 de milioane de dolari.

În topul realizat de Sportico se mai află boxerul mexican Canelo Alvares, locul 5, cu 89 de milioane de dolari, urmat de de alți doi bachetbaliști, Stephen Curry, cu 86,2 milioane de dolari și Kevin Durant, cu 85,9 milioane de dolari. Pe locul 9 e tot un star din NBA, James Harden, cu 76 milioane de dolari. Top 10 este încheiat de marea vedetă a golfului, americanul Tiger Woods, cu 73, 5 milioane de dolari.

În primele 100 de locuri ale câștigurilor din 2022 se regăsesc doar două sportive. Surprinzător sau nu, prima este nipona Naomi Osaka. Deși n-a mai avut rezultate semnificative de o bună bucată de timp, Osaka este atractivă pentru sponsori. Astfel, jucătoarea aflată acum abia pe locul 38 mondial, ocupă locul 20 în acest clasament, cu 53, 2 milioane de dolari. Doar 1,2 milioane au fost câștigate pe terenul de tenis, restul venind din sponsorizări și contracte de publicitate. Serena Williams este cealaltă sportivă aflată în acest top. Fostul lider mondial ocupă locul 52, cu 35, 3 milioane de dolari.