Zina Dumitrescu și ultima ei dorință înainte de moarte

Zina Dumitrescu și ultima ei dorință înainte de moarte
Imagine via Libertatea

Zina Dumitrescu a murit la 82 de ani. Cătălin Botezatu a avut o reacție emoționantă. Cum și-a trăit Zina Dumitrescu ultimii ani de viață?

Zina Dumitrescu, una dintre cele mai cunoaste creatoare de modă din România, a murit pe 28 martie la vârsta de 82 de ani. Ea și-a trăit ultimii opt ani într-un azil pentru bătrâni. Zina Dumitrescu spera doar că, într-o zi, își va mai revedea fiul. S-a revăzut cu acesta în decembrie 2018, după cum a informat Libertatea.

Decesul creatoarei de modă Dumitrescu a fost întâmpinată cu o reacție emoționantă a lui Cătălin Botezatu.

„Este o veste tristă, am aflat acum zece minute, mi s-a spus că nu a murit, că încă erau la spital, o resuscitau. Nu cred aşa ceva! A fost unul din oamenii care i-a făcut viaţa mai frumoasă (n.r. Ioan Casian). Poate că noi nu am fost tot timpul acolo, poate că am fost prea puţin, acum e destul de delicat, nu ştiu, iertaţi-mă, nu ştiu ce să vă mai spun”, a spus Cătălin Botezatu pentru Spynews.

Zina Dumitrescu și moștenirea pe care a lăsat-o României

La 30 de ani, Zina Dumitrescu a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus. A lansat mai multe manechine care au devenit celebre: Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet. Tot Zina Dumitrescu i-a lansat pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu. A creat numeroase colecții de modă și a participat la zeci de festivaluri de modă din țară și din străinătate.

Pe 1 martie, Dumitrescu a avut nevoie de asistență și a fost chemată o ambulanță. „Am chemat salvarea din aceleași motive ca și până acum. Zina nu s-a simțit bine, nu mai are chef de nimic, e foarte slăbită. A refuzat să meargă la spital și nu a vrut să audă de o eventuală internare”, a declarat Ion Cassian, directorul casei de bătrâni în care trăia Dumitrescu, pentru Libertatea. Atunci, Zina Dumitrescu a refuzat internarea.

Ea a spus că își dorește să moară în patul ei de la azil, unde a trăit în ultimii opt ani, nu la spital.

Urmăriți Playtech.ro și pe