Zina Dumitrescu a murit. Cine a fost „mama modei din România”

Zina Dumitrescu a murit. Cine a fost „mama modei din România”
Ce s-a ales de averea Zinei Dumitrescu. Fiul ei nu a iertat-o nici în ziua de az

Zina Dumitrescu a murit. Fosta creatoare de modă avea 82 de ani. Ea a fost supranumită, datorită muncii ei, „mama modei din România”.

Zina Dumitrescu a murit la vârsta de 82 de ani pe 28 martie. Decesul a fost anunțat pentru ora 15:10. Zina Dumitrescu s-a născut în Republica Moldova în 1936.

După război familia acesteia s-a mutat la Pitești. „Tatăl meu a fost comandat în garda regală. Pe vremea aceea ca să te poți mărita ca un ofițer trebuia să ai dotă, iar mama mea provine dintr-o familie de oameni foarte înstăriți din Huși. Mama m-a avut la o vârstă foarte fragedă, s-a măritat la 17 ani jumătate și m-a născut după un an de la căsătorie. După răzoi a trebuit să ne refugiem în România, a povestit creatoarea de modă într-un interviu acordat Antena 3.

În Pitești a absolvit liceul economic. A urmat studii la Facultatea de Drept a Universității din București. Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin.

La 30 de ani, Zina Dumitrescu a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus.

A lansat mai multe manechine care au devenit celebre: Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet.

Tot Zina Dumitrescu i-a lansat pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu. A creat numeroase colecții de modă și a participat la zeci de festivaluri de modă din țară și din străinătate.

Zina Dumitrescu a fost căsătorită de trei ori. Primul soț a fost regizorul Marin Negreanu. Cu acesta are și un copil, Cătălin. Au urmat căsătoriile cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1, și conferențiarul Costin Dumitrescu, decedat în 2009.

Ce a spus Cătălin Botezatu despre decesul creatoarei de modă Zina Dumitrescu

„Este o veste tristă, am aflat acum zece minute, mi s-a spus că nu a murit, că încă erau la spital, o resuscitau. Nu cred aşa ceva! A fost unul din oamenii care i-a făcut viaţa mai frumoasă (n.r. Ioan Casian). Poate că noi nu am fost tot timpul acolo, poate că am fost prea puţin, acum e destul de delicat, nu ştiu, iertaţi-mă, nu ştiu ce să vă mai spun”, a declarat Cătălin Botezatu pentru Spynews.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI