Zi tristă pentru teatrul și televiziunea românească. A murit actorul Valeriu Pavel Dan

de: Redacția
17 10. 2024

Recunoscut, mai ales pentru fața sa extrem de expresivă, dar și pentru aparițiile în diferite scenete umoristice, Valeriu Pavel Dan era un apreciat actor. Din păcate, astăzi este o zi tristă pentru teatrul și televiziunea românească, având în vedere anunțul despre faptu că a murit actorul Valeriu Pavel Dan.

Este o zi tristă pentru teatrul și televiziunea românească!

Este doliu în România astăzi! Fost actor amator, ulterior devenit profesionist, Valeriu Pavel Dan avea să devină cunoscut pe micile ecrane, pentru figura sa extrem de comică, dar și pentru aparițiile sale unice.

Astăzi, din păcate, este o zi tristă pentru teatrul și televiziunea românească, după anunțul decesului actorului. Toată lumea îl cunoștea sub diminutivul Puiu, cu care prezenta matinalul de la postul Etno TV, alături de Iulian Nicolae. În afară de matinalul Etno TV, a mai colaborat și cu alți actori, printre care și Magdalena Chihaia.

Printre aparițiile sale pe micul și marele ecran, mai amintim despre filmul „Occident”! din 2002, sau serialul „Moștenirea Oliviei”, în care apărea pe parcursul unui episod al producției TV din 2016.

Valeriu Pavel Dan, a jucat și în pelicula „Ho Ho Ho”

Un alt moment plin de umor a fost în 2009, în pelicula cu tematică de iarnă, „Ho Ho Ho”, în care Valeriu Pavel Dan a jucat rolul unui simpatic client, dar sub efectele lui Bachus.

Pe lângă asta, au mai fost și apariții în reclame, și în cadrul unor evenimente culturale, cu diferite momente comice. A mai avut o apariție și în videoclipul celor de la TAXI, „Criogenia salvează România”.

În ultimii ani, așa cum spuneau și apropiații, s-a apucat să facă IVE-uri pe TikTok. Cele mai recente postări ale sale pe rețelele de socializare, datează de la începutul acestei luni fiind plecat în Dublin.

A murit actorul Valeriu Pavel Dan

Nu se știu cauzele exacte ale decesului regretatului actor Valeriu Pavel Dan, iar printre cei care au scris despre asta pe Facebook, se numără și Mihai Mitoșeru care scrie:

„Am primit vestea acum o oră de la foștii noștri colegi de actorie și tot nu pot să cred! Era omul care zâmbea permanent! Drum bun către îngeri, coleg bun! Valeriu Pavel Dan, Dumnezeu să te odihnească!”

Ultima postare a acestuia este în urmă cu aproape 24 de ore, publicând pe pagina sa de Facebook un clip de Crăciun cu inegalabilul Horațiu Mălăele.

Dumnezeu Să-l aibă în Pază!