Zi horror în România. Un nou record de cazuri: revine starea de urgență?

Zi horror în România. Un nou record de cazuri: revine starea de urgență?
Zi horror în România. Un nou record de cazuri: revine starea de urgență?

Zi neagră în evoluția pandemiei: România a înregistrat un nou record de infectări în ultimele 24 de ore. De asemenea, potrivit ECDC, țara noastră a fost clasată pe primul loc în UE la numărul de morți de COVID-19 în ultimele două săptămâni, raportat la populație. Sistemul de sănătate este deja sub presiune, din ce în ce mai mulți medici și asistente se infectează la locul de muncă și, peste toate, ne apropiem și de capacitatea maximă de testare.

România a înregistrat un nou record zilnic de cazuri de coronavirus

România a sărit pragul de 1.000 de cazuri pe zi în data de 22 iulie 2020. De atunci, bate record după record. Tot din acea dată, toți pacienții vor ajunge la spital pentru cel puțin 48 de ore. Lor li se adaugă, teoretic, și cei 4 mii de români care s-au externat la cerere sau au refuzat internarea, în urma deciziei CCR, și care sunt acum controlați de autorități; o presiune uriașă asupra unui sistem de sănătate fragil și încărcat.

De asemenea, personalul medical se împuținează pe zi ce trece. De la începutul pandemiei, unu din zece cazuri medicale s-a infectat cu COVID-19. Potrivit clasamentului realizat de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), România se află pentru prima dată pe primul loc în UE la numărul de decese din cauza noului coronavirus, raportat la populație, devansând Suedia.

Bilanț joi, 30 iulie

Joi, 30 iulie, s-a atins un nou record zilnic: 1.356 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 526 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până la momentul transmiterii acestei știri, pe teritoriul țării noastre, au fost confirmate 49.591 de cazuri de persoane infectate cu noul virus.

Până acum, 2.304 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 29.07.2020 (10:00) – 30.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 35 de decese, toate ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI