Zi decisivă pentru noul Executiv! Băsescu: „Dacă Guvernul trece, Iohannis poate fi declarat Președinte al României încă de azi”

Traian Băsescu și-a oferit părerea avizată despre votul de învestire al noului Guvern, la cârma căruia se află Ludovic Orban. Momentul decisiv va avea loc luni, pe 4 noiembirie. Fostul președinte al țării a declarat că dacă va trece Guvernul, Klaus Iohannis ar putea deja să fie declarat președinte al României, încă de astăzi. Mai mult, a oferit o analiză amănunțită prin care să își susțină spusele, chiar pe contul său de Facebook.

Zi decisivă pentru noul Executiv

Zi decisivă pentru noul Executiv! Băsescu:

Votul de învestire a Guvernului are loc luni, iar Traian Băsescu a fost de părere că dacă va trece Guvernul lui Ludovic Orban, acesta va deveni unul dintre oamenii politici cu o mare greutate.

”O situaţie extrem de fluidă care poate avea orice deznodământ. Dacă Guvernul trece, Ludovic Orban devine unul dintre oamenii politici cu greutate, iar Iohannis poate fi declarat Preşedinte al României încă de azi”, spune Traian Băsescu, într-o analiză pe pagina sa de Facebook.

„Dacă Guvernul nu primeşte un vot de învestitură azi, lucrurile se complică, Orban devine vinovatul de serviciu, iar marşul triumfal al lui Iohannis pentru un al doilea mandat la Cotroceni va trece de la „regimul de croazieră” la viteză de siguranţă pe un drum forestier. Misiunile imposibile sunt inventate pentru a fi îndeplinite. Succes, Orban!”, a conchis fostul lider de țară, la finalul postării sale amănunțite despre șansele Guvernului Orban, în fața votului decisiv din Parlament.

„Dacă Guvernul trece, Iohannis poate fi declarat Președinte”

Traian Băsescu a mai subliniat și că PNL-ul va avea parte de proba de foc a votului, din Parlament:

”Întrebările hamletiene sunt: va fi sau nu va fi cvorum? Vor fi sau nu vor fi 233 voturi pentru guvern? Cu tot optimismul afişat public de Ludovic Orban, este greu să existe suficienţi trădători la PSD pentrtu a fi supliniţi Ponta şi ai lui”.

„Simplul motiv că partidele care, pe 10 octombrie, au trimis acasă guvernul Dăncilă au, acum, interese divergente faţă de momentul moţiunii de cenzură, se constituie într-un obstacol major pentru instalarea guvernului Orban. Dar, şi dacă Orban ar reuşi să adune voturile în cvorum, marea problemă este cum ar reuşi să guverneze cu o susţinere atât de mozaicată în Parlament”, a continuat Traian Băsescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI