Zeci de sicrie, descoperite în Marea Mediterană. Italienii sunt șocați, cum au ajuns acolo

Zeci de sicrie, descoperite în Marea Mediterană. Italienii sunt șocați, cum au ajuns acolo
Dezastrul din Italia, un cimitir s-a prăbușit în Mediterana

Un cimitir italian s-a prăbușit în ocean, relatează presa occidentală. Zeci de sicrie au fost văzute plutind în Marea Mediterană. Se crede că aproximativ 200 de sicrie au căzut în Marea Medietarnă. Autoritățile spun că pământul de sub cimitirul aflat pe coastă s-a prăbușit.

Dezastrul din Italia, un cimitir s-a prăbușit în Mediterana

Publicația DailyMail relatează despre un adevărat dezastru produs în Italia, după ce cimitirul s-a prăpușit cu totul în Marea Mediterană. Alunecarea de teren a avut loc în jurul orei 15:00, luni, în Camogli, o stațiune turistică din apropierea orașului nord-vest al Italiei, Genova. Eforturile au continuat până marți pentru a recupera cât mai multe sicrie posibil.

Fenomenul s-a petrecut repede. Surparea de teren a luat cu totul cimitirul situat pe stânca aflată la 49 de metri de-asupra Mării Mediterane. Autoritățile, încă de luni, depun eforturi pentru a salva cât mai multe sicrie. Rudele celor îngropați în cimitir așteaptă acum pentru a afla dacă rămășițele celor dragi se numără printre cele care vor fi înghițite de alunecarea de teren.

Rapoartele locale au sugerat că alunecarea de teren a fost rezultatul eroziunii de coastă. Eroziunea a fost ca urmare și a furtunilor recente din regiunea mediteraneană a Liguriei, cunoscută sub numele de Riviera italiană. Locuitorii au raportat că au auzit alunecarea de teren din casele lor. Unii au declarat că au fugit la cimitir când au auzit stânca căzând în mare.

Unii și-au exprimat furia, spunând că probabil au pierdut sicriele și cenușa celor dragi în dezastru, observând că s-a făcut puțin pentru a îndepărta rămășițele oamenilor aflați în partea nesigură a cimitirului.

Peste 200 de sicrie aflate în cimitirul distrus au căzut în mare

Cimitirul Camogli construit pe partea laterală a stâncii are o vechime de 150 de ani. Lucrările pentru consolidarea stâncii „se desfășurau de ceva timp”, a spus primarul local după prăbușire.

Primarul Francesco Olivar, de profesie, geolog, a declarat că alunecarea de teren a fost dificil de previzionat în avans și că o mare parte din ceea ce s-a prăbușit este orientată spre stâncă, ceea ce înseamnă că majoritatea sicrielor ar putea fi îngropate sub alunecarea de teren. Din fericire, cimitirul a fost închis publicului și nu există rapoarte despre faptul că cineva ar fi fost rănit în prăbușirea cimitirului.

Eforturile de a readuce sicriele pe uscat au continuat în noaptea de luni și în marți. Au fost 10 sicrie recuperate luni seara. Majoritatea au fost duse la legist să identifice cadavrele recuperate. Autoritățile locale au folosit drone ca parte a eforturilor de recuperare, în timp ce videoclipurile arătau lucrătorii serviciilor de urgență pe bărci la poalele stâncii evaluând situația luni seara.