Zeci de pasageri înghesuiți în autobuzele STB. Imagini uluitoare în plină criză sanitară

Zeci de pasageri înghesuiți în autobuzele STB

Măsura luată de STB de a reduce numărul de vehicule de transport în comun cu până la 25% ar putea să creeze mai multe probleme decât să bemeficiile la care s-au gândit șefii instituției. Astfel, în plină pandemie de coronavirus, oamenii se înghesuie mai ceva decât în zilele aglomerate în autobuze. Fotografiile publicate de g4media.ro vorbesc de la sine.

Zeci de pasageri înghesuiți în autobuzele STB. Imagini uluitoare în plină criză sanitară
Oamenii stau înghesuiți în autobuze, în plină pandemie de coronavirus

Zeci de pasageri înghesuiți în autobuzul 304

Pe linia autbuzului 304, care face legătura între Piața Presei și Străulești, un călător a reușit să surprindă, ieri dimineață, imaginile care arată pericolul la care se expun atât pasagerii cât și șoferii autovehiculelor. Nu mai puțin de 50 de oameni călătoreau înghesuiți, fara a mai ține cont de distanța socială recomandată de autorități, de cel puțin un metru. În aceste condiții riscul de îmbolnăvire este ridicat, mai ales că cei mai mulți oameni nu purtau nici măcar măști de protecție.

Șoferii STB se tem pentru sănătatea lor

Potrivit sursei citate, șoferii spun că se tem pentru sănătatea lor, mai ales că majoritatea autobuzelor care circulă pe această linie au fost pline ochi. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că șefii instituției de transport în comun nu au prevăzut acest aspect pentru a lua măsuri de limitare a accesului călătorilor.

„Vă sesizez faptul ca cei din conducere au luat decizia (…) să diminueze parcul circulant. În acest context a crescut numărul de pasageri din autobuze. Practic sunt ocupate toate locurile pe scaun și în picioare. Am ajuns sa circulam cu zeci de călători care nu respecta distanta sociala. Atât eu cât și alți colegi ne temem pentru viata și sănătatea noastră. Lucram fără a putea sa ne protejam. Nu avem sursa de apa sa ne spălăm pe mâini la capăt de linie, iar wc-urile sunt pline de microbi. Vă rugăm să ne ajutați”, a declarat pentru G4Media.ro O. M., șofer STB.

Zeci de pasageri înghesuiți în autobuzele STB. Imagini uluitoare în plină criză sanitară
Condițiile în care lucrează angajații STB

STB a redus numărul vehiculelor cu un sfert

Societate de Transport București a redus, începând de ieri, numărul vehiculelor cu 25%. Măsura a fost luată de conducere cu scopul de a reduce riscul de infectare a călătorilor cu coronavirus. De asemenea, pe site-ul instituției, STB pune la dispoziția călătorilor orarul de trecere prin stații al autobuzelor, tramvaielor și troleibuzelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI