Zarzavat congelat. Cum congelezi corect legumele pentru iarnă
Peste câteva zile se va instaura și toamna calendaristică, prilej pentru gospodine să dea o tură prin piețele din oraș. Luna septembrie este luna din an în care gospodinele pregătesc zarzavat congelat. Azi vei învăța cum congelezi corect legumele pentru iarnă.
Cu toate că pare ușor să faci asta, află că sunt câțiva pași greșiti care îți pot strica toată munca din bucătărie. Tocmai de aceea e bine să știi cum procedează gospodinele cu experiență în congelat fructe și legume.
Zarzavat congelat – VIDEO
Ai grijă să cauți la piață fructe și legume de calitate, dacă se poate direct de la producători care nu folosesc chimicale pe terenurile lor. După ce ai ajuns cu ele acasă, e foarte important să le lași să se răcorească, mai ales dacă ai făcut piața în timpul zilei, pe caniculă.
Al doilea pas important pentru un zarzavat congelat corect este spălarea temeinică a produselor cu apă rece și, apoi, tăierea lor în cubulețe sau bucăți ceva mai mari. Ai grijă să cureți orice bubiță găsită pe ele. Morcovul, păstârnacul, țelina și rădăcina de pătrunjel pot fi date și prin răzătoare.
Cum congelezi corect legumele pentru iarnă
Există două metode de a congela legume și fructe. Prima este în recipiente separate, individual, informează lecturișiarome.ro. Așa poți să folosești doar ce îți place ție și familiei tale. A doua metodă de congelare este mixul de legume, precum cel pe care îl găsești la magazine.
Amestecul de legume este folosit iarnă de iarnă de către gospodine pentru ciorbe, tocane, ghiveci sau alte feluri de mâncare. O altă metodă de a congela este și la borcan, nu doar în punguțe.
Amestecul la borcan este mai ușor de folosit pentru viitorul apropiat, deci te vei scuti și de o muncă în plus în săptămânile următoare, când vei fi nevoită să gătești ceva. Ai văzut cât de simplu este dacă îți pregătești ingredientele din timp? 🙂