Zăpadă de 21 de centimetri în România. Unde se pot bucura românii de iarnă

Zăpadă de 21 de centimetri în România. Unde se pot bucura românii de iarnă
Cum pot ajunge turistii la Balea Lac

Iarna dă semne că începe să se instaleze în România. În mai multe zone din țară deja a nins, iar stratul de zăpadă este considerabil.

A nins în România. În unele zone, zăpada este de peste 20 de centimetri

De fapt, în unele zone au fost scoase deja utilajele de deszăpezire. Cel puțin în Hunedoara, iarna și-a intrat în drepturi în zona alpină.

Chiar dacă suntem la începutul lunii noiembrie, utilajele de deszăpezire au fost scoase pe drumuri, pentru prima dată în acest sezon.

Ele au fost mobilizate, marți, pe Drumul Național 7A din masivul Parâng, după ce carosabilul a fost acoperit cu zăpadă.

Și în Retezat, Straja și Parâng a nins, acolo unde se află cele mai populare zone de agrement din Hunedoara, pe timp de iarnă.

„La limita judeţelor Hunedoara şi Vâlcea, pe DN 7A, în zona de administrare a DRDP Timişoara, a nins pentru prima dată în acest sezon şi s-a intervenit pentru deszăpezire”, informează Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara.

La Fundata, cea mai înaltă localitate din țară, stratul de zăpadă a ajuns la aproximativ 15 centimetri. Încă de marți dimineața a nins în stațiunile de pe Valea Prahovei, în Poiana Brașov și Fundata.

Oamenii care locuiesc în zona de munte au fost surprinși de apariția zăpezii atât de devreme.

„Ne bucurăm că e prima zăpadă, dar ne-a ținut pe loc, pentru că noi chiar astăzi voiam să plecăm la București. Problema e că avem și cauciucuri de vară. Deocamdată nu le-am schimbat, că nu m-am așteptat după timpul ăsta frumos să fie o iarnă ca acum”, spune un bărbat, potrivit Digi24.

Coordonatorul jandarmilor montani din Poiana Brașov, Vasile Bălan, a declarat că oamenii care merg pe munte ar trebui, obligatoriu, să se informeze despre starea traseului pe care vor sî îl parcurgă.

„Dacă merg pe munte, obligatoriu să se informeze asupra traseului pe care urmează să se deplaseze, lungimea traseului. Să aibă în vedere puncte de hidratare, puncte de retragere pe timp de vreme rea.”

La Bâlea Lac se mai ajunge doar cu telecabina

La Bâlea Lac, stratul de zăpadă a ajuns la 21 de centimetri. Turiștii care vor să ajungă aici o pot face doar cu telecabina.

Amatorii de zăpadă pot ajunge cu mașina pe Transfăgărășan, până la Bâlea Cascadă, unde pot să urce cu telecabina, în schimbul a 40 de lei.

Telecabina de la Bâlea străbate un traseu pe o distanță de 3.700 de metri, iar programul este zilnic de la orele 9:00 la 17:00, când condițiile meteo sunt bune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI