Transfăgărășanul se închide de azi, 25 octombrie. Anunțul oficial al autorităților

Transfăgărășanul se închide de azi, 25 octombrie. Anunțul oficial al autorităților
CNAIR închide circulația pe Transfăgărășan

Unul din cele mai spectaculoase drumuri din România, drumul național Transfăgărășan, va fi închis începând de astăzi 25 octombrie. Anunțul a fost făcut de CNAIR astăzi pe rețelele de socializare. Decizia nu este una ieșită din comun, acest lucru întâmplându-se în fiecare an, la finele lunii octombrie.

Drumul Național Transfăgărășan, cel mai bun drum din lume

Drumul Național Transfăgărășan este cel mai bun drum din lume sau cel putin asa declara Jeremy Clarkson intr-un episod Top Gear. Cu toate acestea, drumul oferă mult mai mult în afară de experiența uimitoare de condus. Drumul Național Transfăgărășan este în primul rând o creație spectaculoasă, construită în timpul regimului comunist, în perioada în care obsesia pentru proiectele de infrastructură supradimensionate era predominantă.

Celebrul drum național a fost finalizat în 1974 după aproape cinci ani de muncă grea, făcută de soldați și ingineri. Armata a început să lucreze în același timp din două părți opuse, în județele Arges și Sibiu. Aici există și un monument care marchează locul unde s-au întâlnit în cele din urmă.

Drumul are 90 km lungime și leagă sudul României de Transilvania. La construcția spectaculosului drum Transfăgărășan s-au folosit 6.500 de tone de dinamită pentru a sparge Munții Făgăraș, cel mai înalt din România. Atinge cea mai mare altitudine de 2.042 metri, aproape de Lacul Bâlea. Acest lucru îl face al doilea drum ca înălțime din țară după Transalpina, acesta fiind situat la o înălțime de 2.145 de metri.

CNAIR închide circulația pe DN 7C

Ca în fiecare an, Transfăgărășan va fi închis, începând de astăzi 25 octombrie. De-a lungul anilor acest lucru a devenit un obicei al autorităților care administrează drumul, mai ales în perioada de iarnă. CNAIR a anunțat închiderea drumului într-un comunicat publicat pe Facebook, motivând decizia ca urmare a condițiilor de vreme nefavorabile din zonă.

„Transfăgărășanul se închide de astăzi, 25 octombrie. Luni, 25.10.2021, circulația rutieră va fi închisă pe DN 7C (Transfăgărăşan) de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). Măsura a fost adoptată de către Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR conform Normativului privind circulația rutieră pe drumurile montane, DN 7C și DN 67C ”ind AND 615-2020” care prevede oprirea circulației pe Transfăgărășan.

Acest normativ reglementează unitar circulația rutieră pe DN 7C și DN 67C în vederea asigurării viabilității acestora prin prisma condițiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate și a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane.

Precizăm că sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător. Reamintim că din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (polei și zăpadă), pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR și Poliția Rutieră au decis ca circulația autovechiculelor să se mențină închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina), între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800).”, scrie CNAIR în comunicat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI