Zacuscă din 3 legume, după rețeta unei vedete: „Eu pun și miere, și scorțișoară”

Zacuscă din 3 legume, după rețeta unei vedete

Există numeroase varietăți de zacuscă, în funcție de ingredientele folosite. Rețeta de astăzi are doar trei legume la bază, două linguri de miere, un praf de scorțișoară pentru savoare, și aparține unei vedete.

Rețetă de zacuscă: se face din trei legume, puțină miere și un praf de scorțișoară

Este mereu aranjată, machiată, cu manichiura impecabilă și elegantă, dar atunci când intră în bucătărie și își pune șorțul se transformă. Angela Rusu este o gospodină desăvârșită! Dacă zilele trecute fanii au privit-o în timp ce grădinărea și săpa prin curtea casei, fiind și șefă pe șantier la renovarea unei case bătrânești pe care tocmai ce a achiziționat-o, de curând, aceștia au putut-o vedea la cratiță.

Și-a prins părul,  și-a suflecat mânecile și a trecut la tăiat, căci zacusca, pe lângă gustul ei plăcut, necesită multă muncă și timp. Artista a tăiat ardeii, vinetele și ceapa, a adăugat două linguri de miere și un praf de scorțișoară, iar, în doar câteva ore, ”zacusca a la Gherla” a fost gata. În prima tură i-au ieșit 14 borcane, însă toamna este abia la început și are timp să facă pentru toată familia ei.

„E o zacuscă muzicală, pentru că i-am tot cântat până s-a făcut”

„Îmi place foarte mult să gătesc. Mă relaxează, iar acum chiar am avut timp să mă ocup de treaba asta. De când eram fată știu să fac zacuscă, și o fac așa, ca la Gherla. De dimineață m-am trezit, am copt gogoșarii, vinetele și apoi m-am pus pe învârtit. Nu este o rețetă aparte de cea obișnuită, însă eu pun și două linguri de miere și un praf de scorțișoară pentru că îi dă un gust deosebit.

Cântărețea de muzică populară Angela Rusu este pasionată de gătit și se laudă că știe că prepare zacuscă de când era copil

Am avut 5 kilograme de vinete, 5 kilograme de gogoșari, 2,5 kg de ceapă, 0,750 grame de ulei, 500 grame de bulion, sare de murături, piper, iar pentru aromă am pus foi de dafin. Le-am făcut la foc normal, timp de 3-4 ore. E o zacuscă muzicală, pentru că i-am tot cântat până s-a făcut.

Și nu orice melodie, ci ultima piesă, ”Tată”, bucuria mea, pe care i-am dedicat-o tatălui meu. Compoziția mi-a ajuns pentru 14 borcane, însă pentru că recolta este mare, vom mai face câteva ture, mai ales că am o familie mare, care adoră zacusca mea”, a declarat Angela Rusu pentru Click.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI