Un puști de opt ani câștigă bani mai mulți decât ai câștiga tu în zece vieți. Cum reușește

Un puști în vârstă de opt ani a devenit cea mai bine plătită vedetă YouTube, ajungând la un câștig de 22 de milioane de dolari anul acesta, o sumă de două ori mai mare față de cea pe care a strâns-o anul trecut.  

Numele lui este Ryan și deține un canal de YouTube intitulat Ryan ToysReview, pe care i l-au deschis părinții, în martie 2015. De atunci, videoclipurile lui Ryan au adunat aproape 26 de miliarde de vizualizări și au atras 17,3 milioane de urmăritori, potrivit NBC.

Ryan postează recenziile pe canalul de YouTube Ryan, care este updatat aproape zilnic. Eforturile l-au ajutat să strângă anul acesta o mică avere, însă nici în anii trecuți Ryan nu a lipsit din topul încasărilor estimative întocmit de revista americană Forbes. Unul dintre clipuri, postat pe 2 decembrie, a adunat peste trei milioane de vizualizări. În clipul respectiv, Ryan promovează un ou uriaș cu surprize.  

Potrivit Forbes, 21 de milioane de dolari din totalul de 22 de milioane de dolari provin din reclamele ce sunt afișate înainte de clipurile lui Ryan, iar restul provin din postări sponsorizate. Câștigurile lui Ryan – care nu includ taxe, impozite și facturi către agenți sau avocați – s-au dublat față de anul trecut.

Întrebat de NBC de ce crede că videoclipurile sale sunt atât de populare, Ryan a răspuns simplu: „Pentru că sunt distractiv”.

În august, lanțul american de supermarketuri Walmart a scos pe piață o linie de jucării și haine pentru copii botezată Ryan’s World. Clipul în care puștiul, alături de familie, caută raionul unde se află acestea a strâns nu mai puțin de 14 milioane de vizualizări în trei luni.

Veniturile din deal-ul cu Walmart nu sunt incluse în cele 22 de milioane făcute de Ryan direct din YouTube. Pentru că este încă doar un copil, 15% din tot ce câștigă este transferat într-un cont bancar pe care îl va putea accesa când va devenit major.

Familia lui Ryan mai are un canal de YouTube – Ryan’s Family Review. Aici apar și surorile gemene ale băiatului. Un clip cu titlul „10 experimente științifice pe care le poți face acasă pentru copii” a strâns nu mai puțin de 26 de milioane de vizualizări.

Al doilea loc în acest top este ocupat în 2018 de Jake Paul, care a încasat din YouTube cu jumătate de milion de dolari mai puțin decât Ryan. Pe locul trei se află canalul The Dude Perfect, cu încasări de „doar” 20 de milioane de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI