WTA, anunț oficial legat de Simona Halep. La ce turneu ar putea juca sportiva din România

WTA, anunț oficial legat de Simona Halep. La ce turneu ar putea juca sportiva din România
Simona Halep nu va juca la Australian Open. WTA a făcut anunțul oficial

Este oficial! Simona Halep nu va juca la Grand Slam-ul de la Australian Open, programat în perioada 16 – 29 ianuarie 2023. WTA a anunțat că este singura jucătoare din primele 20 din clasamentul profesionist care nu va participa la acest turneu. Și totuși sportiva din România ar putea să joace la o competiție, organizată de antrenorul ei, francezul Patrick Mouratoglou.

Simona Halep nu va participa la Australian Open. WTA a făcut anunțul oficial

Simona Halep este suspendată provizoriu după testul pozitiv de la US Open 2022 și nu va juca la Australian Open. WTA a făcut anunțul oficial și a explicat că doar 19 dintre cele 20 de jucătoare care ocupă primele locuri în clasamentul oficial vor participa la primul Grand Slam al anului 2023.

„19 jucătoare din Top 20 WTA sunt înscrise, singura excepție fiind Simona Halep, suspendată provizoriu”, notează WTA.

Jucătoarea din România ocupă locul 10 WTA, deși nu a mai jucat niciun meci de la finalul lunii august. US Open a fost turneul în urma căruia sportiva din Constanța a primit un rezultat pozitiv la un test anti-doping, după ce în corpul ei s-a găsit Roxadustat. Simona Halep va încerca să arate că nu s-a dopat într-o audiere la un tribunal din Marea Britanie. S-au aflat vești despre cum se va apăra. O agenție franceză ar fi descoperit că suplimentele nutritive pe care le folosește fostul lider mondial ar fi produse într-o fabrică de medicamente. În acest mod s-ar fi produs contaminarea!

Simona Halep, spălată pe creier. Acuzaţiile grave care i se aduc lui Mouratoglou, presa străină a explodat

Competițiile din 2023 la care poate participa Simona Halep, chiar dacă va fi suspendată

Simona Halep ar putea participa anul viitor la o competiție organizată de antrenorul ei, francezul Patrick Mouratoglou, chiar dacă nu i se va ridica suspendarea. Ultimate Tennis Showdown (UTS) este programată în anul 2023 și va găzdui patru evenimente, potrivit Pro Sport, în lunile lunile iulie, septembrie, noiembrie și decembrie 2023, în Statele Unite, Europa, Asia și Orientul Mijlociu. Turneul nu este organizat de WTA sau ITF, așa că Halep ar putea să joace.

Urmăriți Playtech.ro și pe