World Wide Web, cum arăta prima pagină de internet din lume?

World Wide Web, cum arăta prima pagină de internet din lume?

La începuturile World Wide Web – internetului, raritatea computerelor făcea din acest serviciu ceva extraordinar și incitant, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Pe atunci, ideea de a umbla cu un dispozitiv portabil după noi, pe care să existe posibilitatea de a accesa internetul, era o utopie. Azi lucrurile s-au schimbat, dar e amuzant să privim înapoi și să vedem de unde am plecat.

Astăzi nu ne putem imagina lumea fără existența acestuia, care ne oferă acces instant la informațiile și serviciile de care avem nevoie zilnic. Lucrurile însă nu au fost întotdeauna așa. V-ați intrebat vreodată care a fost prima pagina de internet și mai ales cum arată?

Ei bine răspunsul îl puteți găsi aici în pagina creată de Tim Berners-Lee pe un computer NeXT în anul 1991, care reprezentă o sursă de informații despre atunci noul și incitantul World Wide Web. Pagina actuală este de fapt o copie păstrată de CERN și updatată pe măsură ce proiectul World Wide Web a evoluat.

World Wide Web prima pagina de internet
World Wide Web , prima pagină de internet pe un computer NeXT în anul 1991

După cum notează și TheVerge.com, se pare că nu există nici un screenshot al paginii originale, dar vizitând adresa ne putem face o idee destul de clară despre cum arăta internetul la ănceputuri. Trebuie să recunoaștem că un asemenea demers ne poate oferi o imagine de ansamblu atât asupra mediului World Wide Web cât și a modului în care acesta s-a transformat de-a lungul timpului, pentru a raspunde la cat mai multe cerinte si nevoi ale utilizatorilor.

Urmăriți Playtech.ro și pe