WhatsApp este una din cele mai populare aplicații deținute de Facebook, când vine vorba de texting. Numai că, în ultima perioadă, mai mulți utilizatori au descoperit că au probleme serioase cu aplicația. Recent WhatsApp a transmis un avertisment, deoarece un nou exploit a fost descoperit.
WhatsApp este o aplicație de mesagerie pentru smartphone-uri creată în 2009 de doi foști angajați Yahoo, Brian Acton și Jan Koum. Koum a văzut potențialul de a opera prin Apple App Store după ce a achiziționat un iPhone la începutul anului 2009.
Aplicația se concentra inițial pe stări. Mai târziu, Koum a dezvăluit că o parte din motivația sa a fost să înceteze să mai piardă apelurile în timp ce se afla la sala de sport.
WhatsApp a încorporat mesaje multimedia mai târziu în același an și a fost lansat pe Android în cele ce urmează. Din acel moment, WhatsApp a mers spre starea omniprezentă. Aplicația s-a clasat în primele trei aplicații cele mai descărcate atât pe iOS, cât și pe Android.
Până în octombrie 2011, un miliard de mesaje erau trimise pe zi. Până la începutul anului 2013, WhatsApp se putea lăuda cu 200 de milioane de utilizatori activi. Această cifră este suficient de impresionantă. Dar până la sfârșitul anului 2017, WhatsApp avea până la 1,5 miliarde de utilizatori activi lunar.
Cu toate astea, dezvoltările ulterioare ale aplicației au deschis porțile și unor noi metode de exploit pentru hackeri. Multe dintre acestea, culmea, au ca țintă userii de pe terminalele iPhone. Cea mai nou versiune de exploit descoperită are legătură cu modul de autentificare.
Cunoscut sub numele de two-step authentication hack, a fost descoperit, în special, la utilizatorii de terminale iPhone. Hack-ul îndreptat către WhatsApp funcționează, și din păcate este eficient. Specialiștii spun că permite unui hacker să vă deturneze contul și să comită fraude împotriva prietenilor și colegilor dvs.
În ciuda trimiterii mesajelor sale prin orice furnizor de internet, WhatsApp este încă legat de numărul dvs. de telefon. Acest lucru este esențial pentru modul în care funcționează. Numărul de telefon este identificatorul unic al unui user, iar aplicația poate fi doar pe un singur dispozitiv.
Specialiștii spun că noul exploit se folosește de o portiță în two-step authentication, astfel reușind să aibă acces la toate datele personale din terminalul iPhone. Deși se știe că Apple are cele mai sigure terminale mobile, iată că acest nou exploit a reușit să spargă securitatea acestor terminale.
Pentru moment compania nu a dat nicun comunicat despre acest lucru. Zilele acestea au făcut un update major pe Apple Store pentru utilizatorii de iPhone, dar nu se știe dacă problema a fost rezolvată sută la sută.