Weekend încărcat pentru salvamontiștii din România. 44 de apeluri doar în ultimele 24 de ore

Weekend încărcat pentru salvamontiștii din România. 44 de apeluri doar în ultimele 24 de ore
Weekend încărcat pentru salvamontiștii din România

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit în total 44 de apeluri de urgență prin care turiștii solicită intervenția echipelor Salvamont.

Weekend încărcat pentru salvamontiști

Salvamontiștii din Argeș au primit 7 apeluri, 6 apeluri pentru Salvamont Sibiu, câte trei apeluri pentru salvamontiștii din Vâlcea și Bihor, câte două apeluri pentru Salvamont Bușteni, Salvamont Municipiul Brașov, Salvamont Suceava, Salvamont Sinaia, Salvamont Cluj și Salvamont Brezoi.

Mai mult de atât, au fost primite câte un apel la Salvamont Victoria, Salvamont Borșa, Salvamont Gorj, Salvamont Dâmbovița, Salvamont Predeal, Salvamont Râșnov, Salvamont Dâmbovița și Salvamont Bistrița. În același timp, au fost primite câte un apel pentru județele Sibiu, Vâlcea, Harghita și Caraș-Severin și două apeluri pentru județul Gorj.

De asemenea, s-au primit 52 de apeluri din partea turiștilor care cereau sfaturi și informații despre traseele turistice din zona montană.

„În cazul acestor intervenţii, şapte persoane au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital, un caz a fost predat la IML, iar un caz a necesitat transport aerian cu elicopterul SMURD”, precizează luni Salvamont România pe pagina sa de Facebook.

Număr-record de intervenții pentru Salvamont Brașov în acest weekend

Salvamontiștii din Brașov au avut un weekend plin. Sâmbătă au avut patru intervenții, iar duminică altele două. În zonă a mai avut loc și un alt accident pe munte, la care au intervenii salvamontiștii din Prahova.

Sâmbătă, salvamontiștii au fost chemați să intervină în Munții Bucegi, la o altitudine de 1.600 de metri. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit o fractură la picior, în timp ce se afla pe munte cu alte trei persoane.

Salvamontiștilor le-a luat două ore să ajungă până la femeie, deoarece zona în care se afla era greu accesibilă. Aceasta a fost preluată pe o targă și transportată până într-un loc în care a fost preluată de o ambulanță.

„După ce sâmbătă a intervenit în 4 cazuri, duminică Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat în alte 2.    În primul caz a fost vorba despre o turistă care a alunecat în timp ce se plimba, suferind un traumatism de membru inferior, în zona gleznei.

În al doilea caz este vorba despre un practicant de ciclism montan, care a căzut cu bicicleta în partea inferioară a Drumului Roşu, suferind un traumatism de membru superior. Acesta din urmă a fost predat echipajului SMURD, care l-a transportat la unitatea spitalicească, pentru controale suplimentare de specialitate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.