Vremea se schimbă. România este lovită de un val de aer polar. Ce regiuni sunt afectate și cât durează frigul

Vremea se schimbă. România este lovită de un val de aer polar. Ce regiuni sunt afectate și cât durează frigul

Se schimbă vremea în România! Un val de aer polar pune stăpânire pe întreaga țară, după mai multe zile în care temperaturile au atins chiar și 25 de grade Celsius în sud. Valorile termice vor fi mai scăzute cu peste 10 grade în următoarea perioadă, iar frigul va dura mai multe zile.

Meteorologii anunță că vremea a intrat într-un proces de răcire, fenomen mai accentuat în sudul României. Înnorările vor fi mai persistente în sud, est și parțial în centrul țării, unde va ploua slab, în timp ce la munte vor predomina ninsorile. Spre sfârșitul zilei, precipitațiile vor fi mixte în Maramureș, nordul Moldovei și în Transilvania. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade Celsius, iar cele minime vor avea valori între -5 şi 5 grade Celsius.

Și în Capitală vremea se răcește accentuat. Valorile termice maxime vor fi de 10…12 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa în jurul valorii de 5 grade. Cerul va fi noros, vântul va sufla slab și vor fi condiții de ploaie.

Cum va fi vremea în România miercuri, 27 martie

Vremea rece se va menține în România și miercuri, când pe arii restrânse vor fi precipitaţii sub formă de ploaie în regiunile sudice şi trecător mixte în extremitatea de nord-est. La munte se vor semnala ninsori izolate slabe, iar vântul va sufla cu putere, mai ales pe crestele montane și în est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade Celsius, iar cele minime între -7 şi 3 grade.

În București, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă. Vor mai fi condiții de ploaie și mercurul din termometre nu va urca mai mult de 11 grade Celsius. Minimele vor fi cuprinse între -1 și 1 grad Celsius.

Cât durează frigul

Și joi va fi mai frig decât în mod normal, iar cerul va fi parțial noros.  În jumătatea nord-estică va ploua la câmpie, în timp ce la munte vor predomina ninsorile. Temperaturile mai cresc ușor vineri, dar se mențin scăzute pentru această perioadă a anului, mai ales în timpul nopții.

Scăderile bruște de temperatură sunt determinate de un val de aer polar care s-a abătut asupra țării noastre. Acesta a intrat în partea de nord a țării încă de luni dimineață și a adus ploi slabe, izolate în această parte a teritoriului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI