Vremea până marți. Ce temperaturi ne așteaptă în București și în restul țării

Vremea până marți. Ce temperaturi ne așteaptă în București și în restul țării
Vremea pana marti. Ce temperaturi ne asteapta in Bucuresti si in restul tarii

Vremea până marți, 25 ianuarie 2022. ANM – Administrația Națională de Meteorologie – a emis prognoza meteo pentru următoarele zile ale lunii ianuarie. Datele meteo sunt valabile pentru luni, 24 ianuarie, și marți, 25 ianuarie. Va ninge în România? Iată ce spun meteorologii ANM. Specialiștii au emis o informare meteo pentru perioada următoare.

Cum va fi vremea în următoarele zile. ANM tocmai a făcut anunțul

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că, luni, 24 ianuarie, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată din calendar, în cea mai mare parte a țării. Diminețile vor fi geroase local în regiunile intracarpatice și în zonele deluroase. La lăsatul întunericului, va fi extrem de frig pe arii extinse în vest, nord, nord-est, centru, la deal și pe suprafețe mici în rest.

Unde va fi iarnă în toată regula

Potrivit ANM, temperaturile maxime se vor situa între -8 și 3 grade Celsius, cele mai ridicate valori fiind în vestul Olteniei. Cele minime se vor încadra între -18 și -4 grade, mai scăzute în depresiunile montane. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud și în estul țării. Meteorologii anunță și ninsori, în special seara și noaptea, în Dobrogea, local în Moldova, Muntenia, în Carpații de Curbură și izolat în restul zonei montane.

Rafale de vânt de peste 70…80 km/h!

Nu scăpăm de vânt, care va sufla slab, până la moderat, cu intensificări mai ales pe parcursul zilei, în regiunile estice și sud-estice. Aici, rafalele vor depăși local 50…55 km/h. Va bate vântul și în Carpații Meridionali și de Curbură, cu precădere pe creste, cu viteze de peste 70…80 km/h! Din cauza aceasta, zăpada va fi spulberată, reducând vizibilitatea. Deci, atenție mare pe unde circulați.

Prognoza meteo ANM pentru marți

Ziua de marți vine cu vreme mai rece decât în mod normal la această dată, în cea mai mare parte a României. Se anunță temperaturi negative la începutul zilei, cu precădere în nord, în nord-est, în centru şi în vest. În centrul țării, zonele deluroase din sud și izolat în rest, în timpul nopții, va fi ger. Cerul va fi temporar noros și va ninge slab, cu precădere seara și noaptea, în nord, în centru, în est și în sud-est și izolat în celelalte regiuni.

Rafale de vânt vor fi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură. ANM anunță temperaturi maxime situate între -8 și 3 grade Celsius, cele minime fiind între -12 grade (estul Transilvaniei) și -1 grad (Moldova). Izolat va fi ceață, cu depuneri de chiciură.

Nu este exclus să ningă puțin în București

Prognoza meteo pentru Capitală anunță vreme rece. Luni, temperatura maximă va fi la limita înghețului, iar cea minimă, de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre -8 grade. Vor și și câțiva fulgi de nea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI