Meteo. Cum va fi vremea în acest weekend în România

Meteo. Cum va fi vremea în acest weekend în România

Dacă până acum am făcut față cu greu, fie că vorbim de temperaturi ridicate, de până la 38 de grade, fie precipitații abundente, astăz aflăm cum va fi vremea în weekend-ul ce stă să bată la ușă.

Meteo. Cum va fi vremea în acest weekend în România

Astfel aflăm de la ANM că în acest weekend mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, iar cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile. ANM anunță că de luni, 13 iulie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a țării.

Specialiștii ANM anunță pentru sâmbătă, în București, dimineața temperaturi cuprinse între 17 și 23 de grade, iar de la prânz bucureștenii vor resimți temperaturi cuprinse între 28 și 31 de grade. Pentru a doua zi de weekend, 12 iulie, în capitală dimineața vom avea parte de temperaturi cuprinse în jurul valorii de 24 de grade, iar în restul zilei de duminică termometrele vor arăta valori cuprinse între 27 și 31 de grade.

Meteo. Cum va fi vremea în acest weekend în România
Meteo. Cum va fi vremea în acest weekend în România

La fel ca și în capitală, în restul teritoriului, sâmbătă cerul va fi senin, în anumite zone instaurându-se disconfortul termic, iar pe parcursul zilei, cerul va fi mai mult senin, unele înnorări urmând să se înregistreze în zonele de munte.

La nivelul țării pentru ziua de duminică, ANM anunță că vom avea parte de înnorări temporar accentuate şi se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtã durată ale vântului, vijelii. ANM a mai anunțat că în anumite regiuni din țară vor fi şi averse cu caracter torenţial, iar izolat se vor înregistra căderi de grindină. Cantităţile de apă, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, local vor fi mai însemnate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI